Rezultate descurajatoare pentru Tesla: Cota de piaţă din Europa s-a prăbuşit în ianuarie pe măsură ce China reîncepe să domine vânzările de automobile electrice

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 martie 2021 135 afişări

Rezultate descurajatoare pentru Tesla: Cota de piaţă din Europa s-a prăbuşit în ianuarie pe măsură ce China reîncepe să domine vânzările de automobile electrice

Cota pe care o înregistrează Tesla de-a lungul pieţei europene a vehiculelor cu propulsie electrică (EV) s-a prăbuşit în prima lună din 2021, transmite MarketWatch.

Între timp, China a depăşit Europa şi a redevenit lider la nivel mondial al pieţei EV.

Luna ianuarie a adus doar 1.619 înmatriculări pentru automobilele Tesla în 18 pieţe cheie din Europa, număr ce reprezintă 3,5% din maşinile electrice care au fost înmatriculate în acea lună, conform unui raport al analistului auto Matthias Schmidt.

Producătorul american a numărat 1.977 de înmatriculări în ianuarie 2020 – o cotă de piaţă de peste 5%.

Cele 18 pieţe cheie includ statele UE – minus 13 ţări din Europa Centrală şi de Est –, la care se adaugă Marea Britanie, Norvegia, Islanda şi Elveţia.

Schmidt spune că performanţa din ianuarie a companiei a „scăzut în mod constant”, notând că schema de livrare a companiei atinge – de obicei – apogeul la sfârşitul fiecărui trimestru. Totuşi, analistul subliniază faptul că volumul din ultimele 12 luni a scăzut sub rezultatele Hyundai-Kia, care a devenit al treilea cel mai popular grup EV din Europa.

În 2019, firma lui Elon Musk a vândut 109.000 de vehicule în Europa, reprezentând 31% din piaţa automobilelor electrice a regiunii. Însă trendul nu a continuat şi în 2020, de vreme ce Tesla a fost depăşită de Volkswagen Group şi alianţa formată din Renault, Nissan şi Mitsubishi.

Anul trecut, Tesla a raportat o cotă de piaţă de doar 13% în Europa, în urma unui declin de 10% al numărului de vehicule vândute – de la 109.000 în 2019 la aproape 98.000 în 2020.

Între timp, piaţa EV din China a început să recupereze teren în ianuarie, cu 179.000 de înmatriculări, faţă de 110.000 în Europa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.