REZULTATE BACALAUREAT 2016 publicate pe portalul EDU.RO. Notele şi mediile obţinute de elevi la examenul de Bacalaureat în Bucureşti şi în toate judeţele din ţară

Postat la 12 iulie 2016 294 afişări

Absolvenţii de clasa a XII-a află astăzi de pe portalul EDU.RO primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2016. Notele obţinute de elevi la BAC 2016

REZULTATE BACALAUREAT 2016 publicate pe portalul EDU.RO. Notele şi mediile obţinute de elevi la examenul de Bacalaureat în Bucureşti şi în toate judeţele din ţară

Afişarea primelor rezultate al examenului naţional Bacalaureat 2016 este prevăzută pentru astăzi, 12 iulie (până la ora 16.00). Tot astăzi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale la BAC 2016 vor fi făcute publice sâmbătă, 16 iulie.

Anul trecut, 66,41% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul, în sesiunea iunie - iulie 2015, înainte de contestaţii. Rata a crescut la 67,9% după soluţionarea contestaţiilor.

Prima etapă a examenului de Bacalaureat 2016 s-a desfăşurat în perioada 13-15 iunie, cu evaluarea competenţelor linvistice de comunicare în limba română. În urma datelor publicate de Ministerul Educaţiei, peste 81.000 de elevi au obţinut certificatul de utilizator experimentat la această probă, peste 23.000 pe cel de utilizator avansat, în timp ce peste 9.000 au primit certificatul de utilizator mediu.

În săptămâna 27 iunie – 1 iulie, candidaţii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice într- o limbă de circulaţie internaţională, constând în înţelegerea unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreaia au fost evaluate competenţele privind receptarea textului audiat, o probă scrisă cu durata de 120 de minute, în cadrul căreia s-au evaluat competenţele privind recepratea textului citit şi producerea de mesaje scrise şi o probă orală, cu durata de 10-15 minute, în cadrul căreia au fost evaluate competenţele privind producerea de mesaje orale şi interacţiunea orală.

Examenul de Bacalaureat 2016 a continuat cu proba scrisă la Limba Română, care a avut loc luni, 4 iulie, cu un subiect care a fost şi la sesiunea din anul precedent: “Ulima Noapte de Dragoste, Întâia Noapte de Război”.

După proba la Limba Română, elevii au susţinut, marţi, testul de Limbă Maternă (în cazul minorităţilor naţionale).

Miercuri a avut loc proba la matematică, pentru elevii care au urmat cursuri liceale cu profil real. În aceeaşi zi, absolvenţii de profil Uman au susţinut proba la Istorie.

Sesiunea din acest an a exameului de Bacalaureat s-a încheiat vineri, 8 iulie, cu o probă la alegere la una din 10 materii (Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Filosofie, Logică, Psihologie sau Economie).

Ministerul Educaţiei anunţă că rata de participare la ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2016, cea la alegere, a fost de 95,45%.

"Dintre cei 127.447 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 121.644 de candidaţi. 5.765 de candidaţi au absentat, iar 38 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Precizam că alţi 10.191 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiuni anterioare, recunoscute în sesiunea curentă potrivit metodologiei de organizare şi dsfăşurare a Bacalaureatului", anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc la data de 16 august.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 Bucureşti

Vizi aici toate rezultatele

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bacalaureat,
elevi,
examen,
edu.ro,
note
/actualitate/rezultate-bacalaureat-2016-publicate-pe-portalul-edu-ro-notele-si-mediile-obtinute-de-elevi-la-examenul-de-bacalaureat-in-bucuresti-si-in-toate-judetele-din-tara-15524763
15524763
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.