Rezerva Federală americană ar putea sista introducerea de lichiditate în economia SUA

Postat la 08 iunie 2018 93 afişări

Banca Centrală Europeană, Banca Japoniei şi Rezerva Federală americană (Fed) vor avea o serie de întâlniri cu scopul de a discuta pe tema unui set de politici cu potenţial impact pe pieţele monetare la nivel global, relatează Bloomberg.

Rezerva Federală americană ar putea sista introducerea de lichiditate în economia SUA

În urma întâlnirii, Fed ar putea, pe de o-parte, să crească ratele dobânzilor şi pe de alta, să reducă introducerea de lichiditate în sistem. În plus, statul american ia în calcul şi o reducere a taxelor printr-un program de aproximativ 1.500 de miliarde de dolari.

Mai mult, preşedintele Fed, Jerome Powell, ameninţă cu intensificarea presiunilor asupra pieţelor emergente, şi-aşa neliniştite de scăderea stimulilor de către Statele Unite.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.