Reynaers România: Piaţa de tâmplărie de aluminiu, creştere de minim 5% în 2019

Autor: Andra Stroe Postat la 10 aprilie 2019 71 afişări

Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, estimează o evoluţie a pieţei de tâmplărie de aluminiu cuprinsă între 5 % şi 10 % până la finele acestui an.

Reynaers România: Piaţa de tâmplărie de aluminiu, creştere de minim 5% în 2019

Totodată, reprezentanţii Reynaers România se aşteaptă la aceeaşi creştere procentuală a cifrei de afaceri a companiei în 2019, susţinută de direcţiile pieţei, precum şi de strategia de dezvoltare planificată.

„Tendinţele ne arată că piaţa s-a maturizat, drept urmare atât industria, cât şi business-ul nostru evoluează organic, conform aşteptărilor. Creşterea domeniului în care activăm se datorează, în mare parte, rezultatelor obţinute în urma unui amplu proces de educare a pieţei, prin care s-au făcut cunoscute avantajele pe termen lung ale soluţiilor de înaltă calitate”, a declarat Daniel Popa, country manager Reynaers România.

Dacă la nivelul anului 2018, reprezentanţii Reynaers România estimau o valoare a pieţei de aproximativ 60 de milioane de euro, pentru anul curent aceştia estimează o rată de creştere a domeniului cuprinsă între 5 % şi 10 %.

Anul trecut a fost marcat de o majorare cu 18 % a businessului Reynaers România, comparativ cu 2017, înregistrând cu 8 % peste prognozele realizate. Creşterea a fost susţinută, preponderent, de trendul ascendent al pieţei de construcţii, cât şi de orientarea clienţilor către soluţii premium. Pentru 2019, Reynaers estimează o creştere de 10 % a cifrei de afaceri, determinată de un plan de investiţii menit să consolideze poziţia companiei pe piaţa locală.

Peste 60 % dintre livrările efectuate în 2018 de Reynaers Aluminium pe plan local au fost reprezentate de sistemele de tâmplărie şi uşi glisante pentru proiectele rezidenţiale, existând o pondere echilibrată între gamele de produse. Potrivit reprezentanţilor companiei, cele mai multe cereri s-au înregistrat în principal pe segmentul rezidenţial – atât ansambluri, cât şi case, precum şi zona de office. Printre cele mai mari proiecte onorate de Reynaers în 2018 se numără One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, Rahmaninov Residence, Aviaţiei Park, Catedrala Mântuirii Neamului, Arctic Găieşti, Oregon Park, Amber Gardens etc.

Pentru anul acesta, compania are în derulare un amplu plan de investiţii, menit să îi consolideze poziţia în industrie, Reynaers Aluminium având în prezent o cotă de piaţă de circa 14-15 %. Astfel, printre direcţiile de dezvoltare se numără lansarea unui nou centru logistic, mai performant, alături de continuarea procesului de extindere la nivel naţional, demarat la început de 2018. În prezent, compania acoperă zone precum Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Totodată, printre obiectivele companiei se numără continuarea procesului de educare a pieţei, prin diverse strategii dezvoltate. Spre exemplu, una dintre direcţiile Reynaers în acest sens este pregătirea propriilor parteneri, prin training-uri de formare profesională  (propriile conferinţe R-Learning), vizite de specializare la sediul companiei din Belgia, precum şi cursuri dedicate la nivel local.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aluminiu,
piata,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.