Warner Music a semnat primul contrac din istorie cu o inteligenţă artificială

Postat la 10 aprilie 2019 53 afişări

Aplicaţia muzicală germană Endel a semnat pentru crearea a 20 de albume noi pentru acest an, iar cinci au fost deja lansate.

Warner Music a semnat primul contrac din istorie cu o inteligenţă artificială

Aplicaţia creează sunete personalizate pentru utilizatori în funcţie de cerinţele lor, indiferent dacă este vorba de relaxare sau de focalizare, conform The Guardian.

 

Aceasta aplicaţie este disponibilă în prezent pe smartphone-uri şi prin Amazon Echo, utilizând intrări cum ar fi timpul zilei şi vremea pentru a crea anumite sunete. Până acum, cele cinci albume lansate au fost numite Clear Night, Rainy Night, Cloudy Afternoon, Cloudy Night şi Foggy Morning, toate fiind bazate pe diferite tipuri de somn.

 

"Sunt sigur că ascultătorii care se bucură de aceste noi albume vor beneficia de o anxietate redusă şi de o dispoziţie îmbunătăţită", a declarat Kevin Gore, preşedintele diviziei de muzică de artă Warner Music Group.

 

Următoarele 15 albume se vor concentra pe celelalte moduri ale aplicaţiei care implică focalizarea, relaxarea şi mişcarea. Investitorii includ Amazon Alexa Fund şi Jillionaire a lui Major Lazer.

 

"Ne concentrăm pe crearea de medii de sunet personalizate şi adaptate în timp real, dar suntem fericiţi să împărtăşim aceste albume pre-înregistrate pentru a demonstra puterea sunetului şi a tehnologiei noastre", a declarat Oleg Stavitsky, fondator şi CEO al Endel.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
semnare,
companie,
contract,
inteligenta

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.