Revoltă printre utilizatorii Samsung: Clienţii sunt furioşi după ce au aflat că nu îşi pot şterge aplicaţia Facebook

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 ianuarie 2019 478 afişări

Revoltă printre utilizatorii Samsung: Clienţii sunt furioşi după ce au aflat că nu îşi pot şterge aplicaţia Facebook

Internetul şi-a exprimat astăzi revolta faţă de descoperirea unui utilizator Samsung din SUA, care şi-a dat seama că nu îşi poate şterge aplicaţia Facebook din dispozitiv.

Nick Winke, fotograf în regiunea de nord-vest a Pacificului, a răspândit informaţia conform căreia aplicaţia Facebook nu poate fi ştearsă de pe anumite dispozitive produse de Samsung Electronics.

Winke deţine un Samsung Galaxy S8, un device pe bază de Android, care vine cu aplicaţia Facebook preinstalată încă de când a fost lansat modelul în 2017.

El a încercat să îşi şteargă aplicaţia dar nu a reuşit să o facă. El susţine că a descoperit doar o opţiune de „dezactivare”, dar că aceea nu îi ştergea aplicaţia.

„M-a şocat foarte tare faptul că dacă vreau să scap de Facebook complet, aplicaţia rămâne încă în telefonul meu, ceea ce îmi ridică foarte multe semne de întrebare”, spune Winke. „Adică ei pot încă să îţi urmărească informaţiile, locaţia şi orice altceva mai fac ei? Noi, consumatorii, ar trebui să avem un cuvânt de spus atunci când vine vorba de aplicaţiile pe care le vrem instalate pe produsele noastre”.

Utilizatorii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi cu privire la drepturile pe care le au în lumea digitală şi îi interesează mai mult protecţia propriilor date şi noţiunea de privacy.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că versiunea dezactivată a aplicaţiei se comportă la fel ca atunci când ştergi aplicaţia, adică nu continuă să colecteze date sau să trimită informaţii înapoi către Facebook.

Cu toate acestea, compania nu dă prea multe detalii în legătură cu acest proces. Compania americană a transmis că această particularitate a aplicaţiei variază în funcţie de înţelegerile pe care Facebook le-a încheiat cu producătorii de telefoane, cu cei care produc sistemele de operare şi cu operatorii de telefonie mobilă din toată lumea.

De asemenea, Samsung a transmis acelaşi mesaj, conform căruia aplicaţia dezactivată are acelaşi comportament ca atunci când aplicaţia este ştearsă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicatie,
facebook,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.