Revista presei economice din Romania

Postat la 03 decembrie 2010 11 afişări

Investitorii imobiliari vin pregatiti cu banii, dar stocul de apartamente vandabile e prea mic; fostul premier Tariceanu descrie in culori sumbre soarta Petrom dinainte de privatizare; bancherii au ieftinit in octombrie creditele noi in lei si euro.

Doar cateva sute de locuinte noi vor livrate in Bucuresti in 2011, socoteste Gandul, citand declaratia unui investitor norvegian cu un buget de 45 de milioane de euro, dar care sustine ca nu gaseste suficiente apartamente de cumparat. Televiziunea de stiri Romania Ta, controlata de Honorius Prigoana, s-a lansat la 1 decembrie, fiind disponibila in momentul de fata unui numar de circa 600.000 de abonati.

Daca n-ar fi fost privatizat, Petrom ar fi fost "o jale, o ruina" si ar fi intrat in incapacitate de plata, il citeaza Adevarul pe fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, care povesteste ca atat in 1997, cele cinci rafinarii din tara erau primele in clasamentul companiilor cu pierderi - pierderi de peste 500 de milioane de dolari. Cota unica e depasita si trebuie inlocuita cu impozitul progresiv, pentru ca aduce pierderi la buget, sustine fostul ministru Sebastian Vladescu.

Inainte de a va imprumuta, calculati-va raportul intre venituri si cheltuieli, analizati cat mai multe oferte din piata, nu va ghidati dupa reclame si luati in considerare varianta cea mai pesimista, pentru a reduce riscul de supraindatorare, sfatuieste Evenimentul Zilei. Ziarul prezinta si tarifele de cazare la pensiunile din nordul Moldovei, langa manastiri, pentru cei care cauta un loc in care sa se reculeaga de Craciun, departe de agitatia din statiuni.

Cine va umbla la banii mamelor, Guvernul sau Fondul Monetar? se intreaba Romania Libera, constatand ca varianta ministrului muncii, Ioan Botis, de reducere a concediului maternal este mult indulcita fata de ce a cerut FMI - un an de stat acasa si o indemnizatie lunara intre 600 si 1.000 de lei. "In Romania, scandalurile de coruptie mor in trei zile", constata Marko Walde, directorul general al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Ziarul Financiar descrie profilul merchandiserului, cel ale carui observatii si inovatii influenteaza de multe ori decisiv hotararea de cumparare a cumparatorilor din comertul modern: varsta medie 30 de ani, 200 de euro salariu, mereu in supermarketuri, analizand felul cum sunt aranjate produsele. Bancherii au ieftinit in octombrie creditele noi in lei si euro pentru populatie cu peste 0,5%, dobanzile coborand la 12,2% respectiv 5,9% pe an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7774294
7774294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.