Revista presei economice din Romania

Postat la 04 noiembrie 2010 6 afişări

Taxe de inmatriculare pentru masinile Euro 5, de la anul; exproprieri degeaba pentru autostrazi care nu s-au mai facut niciodata; industria de IT&C prospera si face angajari; City Mall, scos la vanzare.

Industria IT&C autohtona nu numai ca nu este afectata de criza, ba chiar face angajari pe banda, cum o demonstreaza Intel, Microsoft sau HP, iar pana la sfarsitul anului isi va mari ponderea in PIB, potrivit specialistilor citati de Gandul. Apartamentele din Bucuresti s-au ieftinit cu 3% in octombrie, iar reducerile se simt mai ales in cazul preturilor maxime ale proprietatilor, afirma analistii companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker.

Autoritatile vor sa impuna plata taxei de prima inmatriculare si pentru autovehiculele mai noi, putin poluante: de anul viitor, si cei care isi vor cumpara o masina Euro 5 vor scoate din buzunar bani pentru plata taxei, anunta Evenimentul Zilei. Panciu, Cotnari, Dealul Bujorului, Tohani sau Nicoresti se numara printre producatorii de vin care se reorienteaza catre China, sperand ca aceasta piata le va aduce cel mai mare profit in urmatorii trei ani.

"Exproprieri degeaba, platite cu zeci de milioane", titreaza Romania Libera - este vorba de sutele de cetateni expropriati inutil, pentru ca autostrazile care ar fi trebuit sa se construiasca pe amplasamentul lor nu s-au mai construit niciodata. Multi dezvoltatori imobiliari si-au inchis afacerile din Romania, altii insa au ramas pe piata si chiar fac profituri de circa 10%, dupa cum reiese din exemplele citate de acelasi ziar.

Calculele britanicilor de la Oxford Economics contrazic previziunile FMI, sustinand ca economia Romaniei va scadea si la anul, cu 1%, iar perspective de redresare a veniturilor si a consumului nu sunt decat din a doua jumatate a lui 2011, consemneaza Adevarul. Cotatiile zaharului brut au atins la burse nivelul maxim din ultimii 30 de ani, pe fondul speculatiilor ca productia mondiala din acest an va fi sub asteptari si al deprecierii dolarului.

Introducerea unui sistem de impozitare progresiva a veniturilor, cu deduceri pentru anumite cheltuieli, va deveni o solutie de neevitat in urmatorii doi - patru ani, sustine fostul ministru de finante Sebastian Vladescu, citat de Ziarul Financiar. Centrul comercial City Mall din Bucuresti, intrat in faliment, nu va mai incerca sa se reorganizeze, urmand ca activitatea de administrare sa fie preluata de lichidatorul judiciar, iar mallul sa fie scos la vanzare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7690683
7690683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.