Revista presei economice din Romania

Postat la 21 octombrie 2010 12 afişări

Ziarele de joi evalueaza paguba la buget adusa de votul "din greseala" pentru neimpozitarea pensiilor si micsorarea TVA la produsele de baza, calculeaza ce afaceri au de castigat pe langa parcurile eoliene si cat ar castiga bugetul daca ar impozita suplimentar bancile, firmele din telecom si energie.

O banca a fost obligata de justitie sa pasuiasca un somer timp de sase luni la plata creditului, dupa ce clientul a argumentat ca firma la care lucra a intrat in insolventa si ca nu are venituri, relateaza Gandul. Fondurile de pensii private incearca sa faca bani imprumutand statul, dupa ce CSSPP a decis ca administratorii fondurilor de pensii facultative (pilon III) pot depasi, pentru o perioada de doi ani, limita de investitii pentru titlurile de stat, de la un milion de lei la trei milioane de lei.

Peste 550 milioane de euro ar reusi Guvernul sa aduca anual la buget daca ar pune taxe pentru companiile din retail, telecomunicatii si energie, la fel ca vecinii nostri unguri, socoteste Evenimentul Zilei, consecinta la nivelul companiilor vizate fiind ca vor creste preturile, insa nu vor pleca din Romania. Proiectul prin care tinerii intreprinzatori pot primi 10.000 de euro de la stat ramane in dezbatere publica inca 30 de zile.

"Pretul unei prostii parlamentare: 520 de milioane de euro", calculeaza Adevarul, referindu-se la votarea din greseala in Camera a doua proiecte care "zaceau de mai multa vreme prin sertarele Parlamentului" - reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Gigi Becali ar putea pierde ferma Rosia din Mogosoaia, cu terenul aferent de 200.000 de metri patrati, in urma unei cereri facute in instanta de AVAS.

Romania Libera se intreaba cati bani se castiga din produse traditionale, urmarind cele patru de targuri de profil din Bucuresti, unde in fiecare vin sa vanda in mod regula doar 10-15 producatori. Nunta cu sponsori: Cuplurile care vor sa se casatoreasca, dar nu au bani ar putea recurge la o metoda importata din SUA - gasirea unui sponsor care sa le achite facturile, compania respectiva urmand sa-si faca reclama la nunta.

Ziarul Financiar socoteste care sunt afacerile care infloresc pe langa un parc eolian, de la consultanta si monitorizarea zgomotului pana la asigurari, transport, dotare cu echipamente de supraveghere video, constructii. Dezvoltatorul imobiliar spaniol Alius spune ca mai sunt romani care dau 2.500 de euro/mp - e vorba de proiectul lor cu 124 de apartamente din Bucuresti (zona Arcului de Triumf) din care au vandut deja 55 de apartamente nou construite.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7512940
7512940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.