Revista presei economice din Romania

Postat la 29 septembrie 2010 41 afişări

Sezonul rece ingroasa randurile somerilor din constructii; chinezii cauta piata de desfacere la Constanta; fabrica Nokia de langa Cluj trece la asamblarea de telefoane cu functii complexe; cum au crescut pretenţiile tehnologice ale consumatorilor români cu 9 centimetri în cinci ani.

Daca acum doi ani, in constructii lucrau circa 350.000 de oameni si firmele cereau suplimentarea contingentului de straini in lipsa personalului calificat, acum abia daca mai activeaza 170.000 de persoane, iar peste jumatate dintre ele isi vor pierde slujbele odata cu venirea timpului rece, scrie Evenimentul Zilei. Managerii estimeaza pentru septembrie - noiembrie o crestere moderata a preturilor in industria prelucratoare, in servicii si in comertul cu amanuntul, conform sondajului INS.

Timp de patru ani, Guvernul Romaniei a investit 6 milioane de euro pentru scolirea tinerilor in strainatate, apoi nu i-a mai angajat sau le-a dat posturi sub pregatirea lor, releva Adevarul, citand cazul unui tanar caruia Guvernul i-a platit un master de 70.000 de euro in SUA, l-a chemat acasa si apoi l-a restructurat. De la jumatatea acestui an, la fabrica de la Cluj a Nokia vor putea fi asamblate telefoane mobile cu functii complexe, la doi ani dupa deschiderea fabricii din Cluj.

Chinezii cauta piata de desfacere la Constanta - circa 60 de oameni de afaceri din provincia Guangdong, reprezentand 18 mari companii din zona, si-au prezentat oferta la forumul comercial din oras, cu produse mergand de la biciclete pliabile si pana la talismane aurite. Tot Romania Libera reia tema legii falimentului personal, esuata din cauza opozitiei FMI si despre care acum face comentarii pro­motorul sau politic, senatorul Iulian Urban.

Cinci bancheri si un top manager din asigurari de viata au incasat in anul de criza 2009 salarii, prime si bonusuri totalizand echivalentul a peste un milion de euro pentru fiecare, in ciuda crizei, dezvaluie Ziarul Financiar, citand date de la ANAF. Doi milionari romani se lupta pentru 5% din portul Constanta: Socep, o companie cu afaceri anuale de 11 mil. euro, dar a devenit miza celei mai aprinse dispute de la bursa, intre doi oameni de afaceri cunoscuti mai mult la nivel local, unde isi deruleaza afacerile.

Cu patru-cinci ani in urma, monitoarele cu diagonala de 15" conduceau topul vanzarilor, insa astazi pretentiile romanilor au crescut cu 3,5" (8,89 cm), monitoarele cu diagonala de 18,5" ajungand sa fie cel mai bine vandute, scrie Gandul. Producatorul de vin Tohani, detinut de omul de afaceri Virgil Mandru, are in vedere ca in urmatorii zece ani, afacerea din Romania sa devina cea mai mica la nivelul grupului, cele mai mari rulaje urmand sa fie obtinute in China si Polonia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7430778
7430778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.