Revista presei economice din Romania

Postat la 28 iunie 2010 43 afişări

Ziarele de luni contabilizeaza restantele la banci – ale primariilor si ale populatiei -, explica de ce vine H&M in Romania tocmai in aceasta perioada si incearca sa determine efectele majorarii TVA pentru buzunarul consumatorului.

Peste 3.200 de primarii au credite la banci de circa 1,6 miliarde euro la bancile din Romania, unele dintre imprumuturi avand termen de rambursare de 20 de ani, scrie Gandul. Gradul de ocupare a trenului expres care face legatura intre Gara de Nord si Aeroportul Henri Coanda a crescut cu aproape 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform directorului general al CFR Calatori, care precizeaza ca durata calatoriei a fost redusa de la 35 la 25 de minute, iar trenurile circula din ora in ora.

Majorarea taxei pe valoarea adaugata se va simti in scumpirea cu circa 5% a produselor, iar cel mai mult vor avea de suferit persoanele care au in plan sa-si cumpere obiecte costisitoare, cum ar fi autoturisme sau bunuri de folosinta indelungata, explica Evenimentul Zilei. Cele mai bune salarii, in Bucuresti, Ilfov si Sibiu; la polul opus raman Calarasiul, unde salariul mediu in luna aprilie a fost de 992 de lei, precum si regiunea Moldovei (Neamt, Vaslui, Vrancea, Suceava).

"Eu mi-am propus sa starpesc in totalitate fenomenul de frauda si evaziune fiscala, dar, in acelasi timp, sunt convins ca nu voi reusi niciodata", recunoaste seful ANAF, Sorin Blejnar, intr-un interviu pentru Adevarul. H&M in Romania: expertii din piata spun ca motivul principal al deschiderii unui magazin in tara noastra in aceasta perioada este legat in primul rand de faptul ca suedezilor li s-a oferit un pret al chiriei foarte mic.

"Cum vom duce povara cresterii TVA", se intreaba Romania Libera, care ofera si raspunsul: 32 de lei pe luna este suma medie pe care fiecare roman o va plati suplimentar statului ca urmare a cresterii TVA de la 19 la 24%, dar indiferent daca vor creste sau nu preturile, companiile sunt obligate la concedieri si reduceri salariale. Peste 80.000 de pahare cu bere, consumate de public in a doua zi a festivalului Sonisphere, in care au urcat pe scena Metallica, Slayer, Megadeth si Anthrax.

Restantele la banci au trecut de 6% din totalul imprumuturilor, informeaza Ziarul Financiar, precizand ca problemele cele mai mari se inregistreaza la creditele in lei, unde restantele atingeau la sfarsitul lunii mai 5,8 mld. lei. 300.000 de romani pun deoparte cel putin 100 de euro pentru o bicicleta, sustine acelasi ziar, precizand ca firmele din domeniu se asteapta la cresteri ale vanzarilor de cel putin 20% in acest an, ceea ce ar duce piata la 300.000 de unitati in 2010.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6454026
6454026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.