Revista presei economice din Romania

Postat la 04 iunie 2010 16 afişări

Mihai Tanasescu anticipeaza pierderi mai mari pentru banci, Radu Berceanu anticipeaza noi rezilieri de contracte pentru autostrazi, iar brokerii de asigurari prezic ca asigurarile auto si cele financiare se vor scumpi.

Asigurarile auto si cele financiare se vor scumpi in acest an din cauza cresterii sumelor platite de companii drept despagubiri, considera reprezentantii brokerilor de asigurari, citati de Gandul. Doua contracte de constructie a peste 30 km de autostrada ar putea fi reziliate in urmatoarele zile, dupa ce ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a enervat vazand ca lucrarile nu inainteaza.

Solutie pentru blocuri neterminate: Evenimentul Zilei prezinta cazul unor familii din Cluj care au platit avans pentru apartamente nefinalizate din cauza crizei, iar acum s-au unit si au cerut instantei de judecata permisiunea de a continua lucrarile din fonduri proprii. Cat despre credite, bancherii sustin ca nici reducerea dobanzilor nu ar mai motiva acum populatia sa se imprumute, din cauza nesigurantei salariului si a zilei de maine.

Romania e o tara cu pensionari tineri, constata Adevarul, socotind ca varsta medie reala de pensionare a barbatului roman este de 57 de ani, cu sase ani mai mica decat cea legala, in timp ce la femei, varsta medie reala de pensionare este de 56 de ani, cu trei ani mai devreme decat spune legea. Sectorul constructiilor s-a prabusit in primul trimestru al acestui an cu 17,3%, semnaland ca marile investitii in proiecte promise de guvern fie nu au fost eficiente, fie au lipsit.

Proprietarii care inchiriaza locuinte pe litoral in perioada verii au redus in acest an preturile solicitate cu 24% fata de 2009, remarca Romania Libera. Cu cat mai multe sunt restantele la credite, cu atat mai repede scad preturile apartamentelor - aceasta este concluzia care poate fi trasa din analiza pe judete a creditelor in euro, scrie acelasi ziar.

Pierderile s-ar putea adanci anul acesta in cazul bancilor mari, pentru ca reforma sistemului bancar nu este completa, declara pentru Ziarul Financiar reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Vanzarile de aparate electronice si electrocasnice in Romania in primul trimestru al anului au inregistrat cea mai mare scadere la nivel european, de 25%, in timp ce toate celelalte tari fie au raportat cresteri, fie scaderi cu o singura cifra.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6269791
6269791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.