Revenire cu aproape 20% pe bursă pentru Meta după ce a anunţat venituri de 32,17 miliarde de dolari în T4, mai mult decât era prognozat.

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 02 februarie 2023 44 afişări

Revenire cu aproape 20% pe bursă pentru Meta după ce a anunţat venituri de 32,17 miliarde de dolari în T4, mai mult decât era prognozat.

Acţiunile Meta au fost tranzacţionate intens miercuri, după ce compania a raportat veniturile din al patrulea trimestru, scrie CNBC.

Acestea au depăşit estimările, iar compania a anunţat o răscumpărare de acţiuni în valoare de 40 de miliarde de dolari.  

Veniturile Meta se ridică la 32,17 miliarde USD în T4 faţă de 31,53 miliarde USD estimate, conform Refinitiv.

De asemenea compania a depăşit estimarea de utilizatori activi zilnici (DAU) având 2 miliarde faţă de 1,99 miliarde estimaţi, precum şi cea de utilizatori activi lunar (MAU) având 2,96 miliarde faţă de 2,98 miliarde estimaţi, conform datelor StreetAccount.

Veniturile din al patrulea trimestru au scăzut cu 4% faţă de anul precedent, marcând al treilea trimestru consecutiv de scădere. Costurile şi cheltuielile companiei au crescut cu 22% de la an la an (YOY) la 25,8 miliarde de dolari.

„Comunitatea noastră continuă să crească şi sunt mulţumit de angajamentul puternic al utilizatorilor în aplicaţiile noastre”, a declarat directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, într-un comunicat. „Tema noastră de management pentru 2023 este „Anul eficienţei” şi ne concentrăm să devenim o organizaţie mai puternică şi mai agilă.”

Meta a spus că numărul de angajaţi a crescut cu 20% de la un an la altul, la 86.482 la 31 decembrie 2022. Acest număr include o mare parte din cei peste 11.000 de lucrători pe care Meta a spus că îi va concedia în noiembrie anul trecut.

Compania se aşteaptă ca cheltuielile sale totale în 2023 să se situeze în intervalul de la 89 de miliarde de dolari până la 95 de miliarde de dolari, ceea ce este mai mic decât previziunile sale anterioare de 94 de miliarde de dolari până la 100 de miliarde de dolari anual. Meta a atribuit ajustarea „creşterii mai lente anticipate a cheltuielilor cu salariile şi a costului veniturilor”.

Meta a declarat miercuri că a autorizat o creştere de 40 de miliarde de dolari a planului său de răscumpărare de acţiuni. Compania a răscumpărat acţiuni în valoare de 27,9 miliarde de dolari anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Meta,
facebook

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.