Reuniune FMI şi Banca Mondială: „Balanţa riscurilor înclină spre dezavantaj”

Postat la 13 aprilie 2019 60 afişări

Riscul ca economia globală să încetinească mai mult decât estimările i-a determinat pe oficialii din finanţe să solicite statelor să depăşească diferendele comerciale şi să opteze pentru o cooperare multilaterală şi o „acţiune politică în timp util”, informează Reuters.

Reuniune FMI şi Banca Mondială: „Balanţa riscurilor înclină spre dezavantaj”

Liderii Grupului celor 20 de ţări industrializate participanţi la reuniunea de primăvară a FMI şi Băncii Mondiale sunt îngrijoraţi de faptul că slăbiciunile evidente din economiile cheie ar putea să se răspândească, mai ales în cazul în care tensiunile comerciale cum sunt cele dintre Statele Unite şi China, se vor agrava în continuare.

„Balanţa riscurilor rămâne înclinată spre dezavantaj", a declarat ministrul japonez de finanţe, Taro Aso, la o conferinţă de presă în urma unei întâlniri a miniştrilor de finanţe ai G20 şi a bancherilor centrali. Comentariile lui Aso sunt în concordanţă cu cele ale altor oficiali prezenţi la Washington, dintre care mulţi se tem că efectele politicilor comerciale protecţioniste sunt de vină pentru slăbiciunea economiei mondiale.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca mondiala,
fmi,
reuniune,
finante,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.