Reduceri de personal ca în vremuri de criză: Una dintre cele mai mari bănci din lume concediază 12.000 de persoane

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 aprilie 2019 210 afişări

Reduceri de personal ca în vremuri de criză: Una dintre cele mai mari bănci din lume concediază 12.000 de persoane

Reducerile de personal au devenit un numitor comun al industriei bancare la nivel global în ultimii doi ani, pe o parte datorită digitalizarii dar şi din cauza evoluţiilor de piaţă care au forţat jucătorii mari din banking să îşi reorganizeze activitatea şi să îşi regândească strategiile, potrivit Bloomberg.

Chiar şi după standardul acesta în care toată lumea concediază, reducerile de personal plănuite de banca australiană Commonwealth, cel mai mare creditor din ţară, sunt uriaşe.

Creditorul se pregăteşte să concedieze un sfert din forţa de muncă la nivel global adică 10.000-12.000 de persoane, şi să închidă circa o treime din cele 1.000 de sucursale bancare pe care le are, potrivit publicaţiei The Australian.

Publicaţia americană notează modul în care Commonwealth – cea mai mare dintre cele patru bănci care domină atragerea de depozite şi creditarea în ţară – este agresiv, şi fără explicaţii suplimentare, este greu de înţeles de ce decizia este atât de radicală.

Agresivitatea cu care banca a trecut la reduceri de personale este cu atât mai puţin justificabilă cu cât cifrele din spatele Commonwealth arată că investitorii nu au motice să se plângă de numărul angajaţilor, încât are marje de profit mai bune decât ceilalţi competitori, scrie pubicaţia americană

Asta nu înseamnă că banca nu are motive să facă reduceri de personal, încât Commonwealth este instituţia financiară cu cei mai mulţi angajaţi din Australia, în faţa rivalilor de la Westpac, National Australia Bank şi ANZ, însă se află pe penultimul loc în clasamentul care reliefează vânzările per angajaţi, potrivit unui raport citat de Bloomberg pe anul trecut.

Însă care ar fi atunci explicaţia pentru comportamentul de tip Deutsche Bank – banca germană va concedia 30.000 de oameni dacă va reuşi să finalizeze fuziunea cu Commerzbank.

Nisha Gopalan, un editorialist al Bloomberg, suţine că cea mai bună explicaţie vine din piaţa imobiliară a Australiei, care se confruntă cu cea mai gravă încetinire din ultima generaţie.

În contextul în care Commonwealth este principalul creditor pe partea de credite ipotecare în Australia, perspectivele de creştere din acea parte a businessului sunt timide.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reduceri,
personal,
crestere,
banci,
concedieri,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.