Restructurările EY din Europa provoacă un val de temeri cu privire la daunele pe care le-a generat scandalul Wirecard: Cea mai mare bancă din Germania ar putea renunţa la serviciile firmei de audit

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 iunie 2021 55 afişări

Restructurările EY din Europa provoacă un val de temeri cu privire la daunele pe care le-a generat scandalul Wirecard: Cea mai mare bancă din Germania ar putea renunţa la serviciile firmei de audit

Grupul de audit şi consultanţă EY intenţionează să centralizeze puterea într-o nouă echipă executivă din Europa, mişcare ce a provocat un val de temeri conform căruia orice lovitură financiară pe care a generat-o scandalul Wirecard ar putea fi împărtăşită cu alte companii, conform Financial Times.

Restructurările se abat de la modelul de business federalizat al firmelor din Big Four (EY, Deloitte, KPMG şi PwC), într-un efort de înjumătăţire a costurilor de management prin care salariile partenerilor vor fi decise de echipa centrală.

Totuşi, unii parteneri se tem că noua structură ar putea rezulta într-o serie de penalizări asociate cu Wirecard care s-ar putea extinde dincolo de echipa care s-a ocupat de registrele procesatorului de plăţi. EY a lucrat timp de un deceniu pentru Wirecard înainte de prăbuşirea de anul trecut a companiei germane.

„Partenerii francezi s-au înfuriat în urma deciziei şi spun: «de ce ar trebui să plătim noi pentru dezastrul Wirecard?»”, a declarat o persoană familiară cu situaţia, citată de FT.

Între timp, un membru din cadrul echipei de creare a noii structuri EY spune că temerile sunt „nefondate”, de vreme ce Big Four au prevenit în mod constant răspândirea pericolelor de-a lungul businessurilor pe care le deţin la nivel global, folosind parteneriate separate în fiecare ţară în care operează.

EY a anunţat în februarie că va crea o nouă divizie pentru regiunea Europei de Vest, fără să ofere un set complex de detalii. Noul grup va avea 27.000 de angajaţi şi venituri anuale de 4,7 miliarde de dolari, urmând să includă Germania, Franţa, Olanda, Italia, Spania şi alte 20 de ţări din vestul Europei şi nordul Africii. Lansarea, programată pentru 1 iulie, nu va include Scandinavia, Irlanda şi Regatul Unit.

Zilele trecute, Deutsche Bank – cea mai mare bancă din Germania – a declarat că ar putea renunţa la serviciile EY din cauza investigaţiilor lansate de autorităţile financiare germane asupra firmei de consultanţă. Mişcarea vine la doar doi ani după ce EY a înlocuit KPMG, grup care a lucrat pentru Deutsche timp de peste 60 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
temeri,
audit,
restructurari,
banca,
servicii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.