Republica Moldova, lăudată de New York Times pentru curajul de a-i ţine piept lui Vladimir Putin

Postat la 24 aprilie 2014 84 afişări

Dacă ar fi o competiţie olimpică pentru cea mai curajoasă ţară din lume, medalia de aur ar reveni Republicii Moldova, hotărâtă să nu cedeze în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin, care ar putea să o transforme în următoarea Ucraină, afirmă un editorial publicat de New York Times în ediţia online.

Republica Moldova, lăudată de New York Times pentru curajul de a-i ţine piept lui Vladimir Putin

 Rusia a intimidat deja Republica Moldova fără milă pentru că a încercat să se apropie de Uniunea Europeană, impunându-i sancţiuni precum interzicerea exporturilor de vinuri. Rusia ameninţă, de asemenea, cu tăierea gazelor naturale de care depinde R.Moldova. Cu toate acestea, Guvernul moldovean refuză să cedeze, fiind hotărât să adere la Uniunea Europeană şi să îşi întărească legăturile cu Occidentul.

"Nu există alternativă pentru noi decât să continuăm integrarea europeană", a declarat premierul moldovean Iurie Leancă, a cărui "engleză impecabilă" este remarcată de editorialistul Nicholas Kristof. "Suntem europeni! Nimeni nu poate contesta acest lucru", adaugă el.

Dragostea Republicii Moldova pentru Occident rămâne însă neîmpărtăşită, adaugă editorialistul New York Times. Niciun preşedinte în funcţie nu a vizitat vreodată această ţară. Vizita în Ucraina a vicepreşedintelui Joe Biden din această săptămână ar fi fost un moment perfect pentru a veni la Chişinău şi a demonstra sprijinul SUA, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În fond, Republica Moldova are o populaţie de mai puţin de patru milioane de persoane şi nu are o semnificaţie strategică evidentă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/republica-moldova-laudata-de-new-york-times-pentru-curajul-de-a-i-tine-piept-lui-vladimir-putin-12516768
12516768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.