Profitul Apple a crescut la 10 miliarde dolari în primele trei luni, datorită vânzărilor iPhone

Postat la 24 aprilie 2014 59 afişări

Profitul net al Apple a urcat în primele trei luni ale anului cu 7%, la 10,2 miliarde dolari, în timp ce veniturile au avansat cu 4,7%, la 45,6 miliarde dolari, datorită creşterii vânzărilor de iPhone-uri, a anunţat compania, care a majorat totodată programul de recompensare a acţionarilor.

Profitul Apple a crescut la 10 miliarde dolari în primele trei luni, datorită vânzărilor iPhone

 Apple a intrat, începând din acest an, într-un acord de distribuţie cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă la nivel global după numărul de clienţi, care a introdus astfel iPhone în ofertă.

Analiştii de pe Wall Street anticipau un profit de 9,1 miliarde de dolari şi venituri de 43,5 miliarde de dolari.

Vânzările de iPhone-uri au urcat astfel în primele trei luni ale acestui an cu 17%, la 43,7 milioane de unităţi, faţă de 37,43 milioane în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Marja de profit brut a Apple a urcat la 39,3% în primele trei luni ale acestui an, faţă de 37,5% în perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce veniturile obţinute de companie în China, Hong Kong şi Taiwan au avansat cu 13%, la 9,3 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profitul-apple-a-crescut-la-10-miliarde-dolari-in-primele-trei-luni-datorita-vanzarilor-iphone-12515624
12515624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.