REPORTAJ: Povestea Danei, singurul român din delegaţia SUA care trăieşte la Soci un alt "vis american”

Postat la 14 februarie 2014 36 afişări

Are 38 de ani şi o pasiune - schiul, sport pe care îl practică din copilărie. Ca angajat al Federaţiei Americane de Schi, Dana Alexandrescu, singurul român din delegaţia SUA, şi-a văzut visul împlinit - prezenţa la Jocurile Olimpice. Chiar dacă nu din postura de sportiv.

REPORTAJ: Povestea Danei, singurul român din delegaţia SUA care trăieşte la Soci un alt "vis american”

Se lasă cu greu înduplecată să răspundă la nişte întrebări. "Eu nu fac nimic special, sunt angajată la federaţia de schi şi atât. Nu vreau să mă dau mare". Îi spun că nu e vorba de laudă, ci de o modalitate de a spune o poveste. Una care se dovedeşte mai târziu a fi cu happy-end, un "story" în care eroina îşi vede împlinit "visul american", dar total diferit de conceptul lui clasic. Acceptă.

Dana, singurul român care face parte din numeroasa delegaţie a Statelor Unite ale Americii deplasată la Jocurile Olimpice de la Soci, a plecat la 17 ani, în 1993, din România împreună cu familia în SUA. A studiat informatică la Universitatea din Denver, pe care a absolvit-o în 2007. În urmă cu 12 ani a obţinut şi cetăţenia americană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-povestea-danei-singurul-roman-din-delegatia-sua-care-traieste-la-soci-un-alt-vis-american-12083452
12083452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.