REPORTAJ: Bulgaria, o ţară marcată de exodul tinerilor

Postat la 10 mai 2013 37 afişări

Bulgaria, unde duminică vor avea loc alegeri legislative anticipate, suferă un exod al tinerilor absolvenţi cu consecinţe dramatice pentru economia şi societatea ţării, rămasă cu o forţă de muncă slab calificată şi o populaţie îmbătrânită.

REPORTAJ: Bulgaria, o ţară marcată de exodul tinerilor

 Rumiana Ganeva, în vârstă de 26 de ani, lucrează la un call center, în pofida unui master în economie obţinut la cea mai bună facultate de ştiinţe economice de la Sofia.

"Aş fi putut face asta fără diplomă", spune ea cu amărăciune. Ea intenţionează să urmeze un al doilea master în Marea Britanie pe viitor. Bunica sa îşi va vinde apartamentul pentru a-i finanţa studiile.

Între 20.000 şi 25.000 de tineri cu vârste între 25 şi 39 de ani pleacă în fiecare an din ţara cea mai săracă a Uniunii Europene (UE), conform unui studiu al sindicatului Podkrepa.

Cei cu mai puţine studii se angajează în construcţii, în restaurante sau au grijă de persoane vârstnice, mai ales în Germania, Marea Britanie, Grecia sau în Italia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-bulgaria-o-tara-marcata-de-exodul-tinerilor-10869506
10869506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.