Cum repornesc alte ţări economia: Sălile de fitness, piscinele, teatrele şi cinematografele se redeschid în Polonia. Măsura limitării numărului de oameni din restaurante, magazine şi biserici va fi eliminată

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 mai 2020 141 afişări

Cum repornesc alte ţări economia: Sălile de fitness, piscinele, teatrele şi cinematografele se redeschid în Polonia. Măsura limitării numărului de oameni din restaurante, magazine şi biserici va fi eliminată

Polonia redeschide cluburile de fitness, piscinele şi cinematografele, în contextul în care ţara central-europeană relaxează restricţiile impuse pentru a limita răspândirea virusului, potrivit FT.

Începând de sâmbătă, măştile nu vor mai fi obligatorii în spaţiile exterioare deschise.

Mai mult, măsura limitării numărului de oameni care pot fi prezenţi simultan în restaurante, magazine şi biserici va fi eliminată.

Din data de 6 iunie, mai multe facilităţi sportive precum sălile de forţă, cluburile de fitness şi piscinele se pot redeschide dacă respectă mai multe măsuri de igienă.

Teatrele, cinematografele, operele şi sălile de spectacol îşi vor putea deschide uşile, dar vor putea vinde doar 50% din numărul de scaune – cu obligativitatea de a purta mască.

Ministerul Sănătăţii a spus că aceste relaxări sunt posibile datorită posibilităţii reduse de a lua virusul de pe stradă, în timp ce 80% dintre paturile de spital rezervate pacienţilor cu coronavirus sunt libere, precum şi 90% din aparatele pulmonare.

„Nu înseamnă sfârşitul epidemiei. Încă este aici. Cu siguranţă, pot apărea focare, de aceea trebuie să respectăm distanţarea socială şi utilizarea măştii acolo unde distanţarea nu este posibilă”, a spus Lukasz Szumowski, ministrul Sănătăţii din Polonia.

Polonia a înregistrat 22.303 pacienţi în total, cu 1.025 decese, mult mai muţine decât alte state din Europa.

Totuşi, faţă de alte state din regiune, Polonia nu a reuşit să încetinească încă numărul de cazuri noi, astfel încât marţi au fost 445 de cazuri noi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.