Reformă la Ford: Compania va renunţa la 3.000 de angajaţi ca un prim pas al migrării către producţia de maşini electrice

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 23 august 2022 38 afişări

Reformă la Ford: Compania va renunţa la 3.000 de angajaţi ca un prim pas al migrării către producţia de maşini electrice

Ford Motor intenţionează să renunţe la 3.000 de angajaţi şi lucrători contractuali, invocând nevoia de a-şi remodela forţa de muncă, deoarece investeşte zeci de miliarde de dolari pentru a produce vehicule electrice, scrie Financial Times.

Compania intenţionează să elimine 2.000 de angajaţi salariaţi şi să rezilieze alţi 1.000 de lucrători contractuali, potrivit unui memoriu intern transmis luni de directorul executiv Jim Farley şi preşedintele executiv Bill Ford. Concedierile, deşi răspândite în SUA, Canada şi India, vor fi concentrate în jurul sediului producătorului auto din sud-estul statului Michigan.

„Avem oportunitatea de a conduce această nouă eră a vehiculelor electrice”, se regăseşte în nota oficială. „Construirea acestui viitor necesită schimbarea şi remodelarea întregului mod în care am funcţionat de mai bine de un secol... Şi, aşa cum am discutat în ultimele luni, înseamnă redistribuirea resurselor şi regândirea structurii noastre de costuri.”

În martie, Ford a împărţit operaţiunile în afaceri separate, una concentrându-se pe motoarele cu ardere internă şi alta pe vehiculele electrice. Compania avea 183.000 de angajaţi la sfârşitul lui 2021, în scădere de la 186.000 la sfârşitul lui 2020.

Producătorul a declarat că încă se aşteaptă ca afacerea cu motoare cu ardere internă să crească. Cu toate acestea, Farley susţine că forţa de muncă Ford trebuie să se schimbe, menţionând în iulie că producătorul posedă „o serie de abilităţi sterile”, deoarece se orientează în jurul vehiculelor electrice.

Grupul Ford din SUA intenţionează ca până în 2026, o treime din vânzările totale să provină din vehicule electrice, ajungând la 50% până la sfârşitul deceniului. În Europa, unde au avut loc concedieri ample sub conducerea precedentului director executiv, compania s-a angajat ca până în 2030, producţia să fie bazată integral pe vehicule electrice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.