Recuperatorii nu au voie sa te sune sau sa te viziteze oricand. Ce reguli trebuie sa respecte?

Postat la 17 noiembrie 2015 362 afişări

Recuperatorii de datorii au voie sa sune sau sa viziteze debitorii doar intre anumite ore, potrivit Codului de conduita pe care trebuie sa-l respecte companiile de colectare a creantelor. Documentul, care a fost actualizat de curand, prevede ca recuperatorii trebuie sa fie politicosi, sa nu recurga la folosirea fortei, sa nu ameninte si sa nu hartuiasca datornicii.

Recuperatorii nu au voie sa te sune sau sa te viziteze oricand. Ce reguli trebuie sa respecte?

 Asociatia de Management al Creantelor Comerciale (AMCC) a anuntat, printr-un comunicat de presa publicat miercuri, ca a actualizat de curand Codul de conduita pe care trebuie sa-l respecte companiile membre de colectare a creantelor.

"Codul de conduita a fost revizuit recent si contine prevederi stricte privind activitatea de colectare, atat in ceea ce priveste frecventa apelurilor catre persoanele cu datorii, cat si in ceea ce priveste corespondenta scrisa catre acestia. Acesta este conceput pentru a oferi o intelegere amanuntita si clara a comportamentului de baza asteptat din partea fiecarei companii de colectare a creantelor membra AMCC si a angajatilor acesteia", scrie in comunicat.

Potrivit sursei citate, cele 15 companii membre AMCC (a caror lista poate fi gasita aici) reprezinta aproximativ 80% din totalul firmelor romanesti care se ocupa in prezent de recuperarea datoriilor.

Recuperatorii pot suna de doua ori pe saptamana, doar intre anumite ore

Apelurile recuperatorilor pot fi facute in zilele lucratoare doar intre orele 8:00 si 21:00, iar sambata doar intre 9:00 si 14:00. Exceptie fac doar cazurile in care debitorii cer sa fie sunati la alte ore.

"Apelurile telefonice pot fi efectuate in orice moment si in orice loc, atat timp cat nu ii vor aduce neplaceri debitorului, respectiv in zilele de lucru, intre 8:00 si 21:00 si sambata intre 9:00 si 14:00, exceptand situatiile in care debitorul solicita sa fie contactat in alt interval orar", se arata in Codul de conduita AMCC.

Cititi mai multe pe www.avocatnet.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
respect,
vizita,
firme,
recuperare,
debite,
lipsa,
reguli,
refuz
/actualitate/recuperatorii-nu-au-voie-sa-te-sune-sau-sa-te-viziteze-oricand-ce-reguli-trebuie-sa-respecte-14889709
14889709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.