Reacţia lui Arafat în cazul celor 101 angajaţi de la ISU Dolj, cu diferite grade de rudenie: „Astfel de situaţii există în toate instituţiile”

Postat la 14 ianuarie 2020 182 afişări

Raed Arafat precizează, în contextul verificărilor de la ISU Dolj unde peste 100 de angajaţi ar avea diferite grade de rudenie, că astfel de situaţii există în toate instituţiile unde oamenii se împrietenesc, iar interzicerea membrilor din familie să participe la angajări nu este o soluţie.

Reacţia lui Arafat în cazul celor 101 angajaţi de la ISU Dolj, cu diferite grade de rudenie: „Astfel de situaţii există în toate instituţiile”

„Astfel de situaţii există în toate instituţiile, civile, militare, publice, private... oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc, unii devin naşi alţii devin fini, totul în interiorul instituţiei sau al firmei, după ce aceştia au fost deja parte din respectivă instituţie.

Oare ce soluţii există care să ducă la mulţumirea criticilor din media şi a celor care comentează lucrurile fără să cunoască povestea din spate sau realitatea situaţiei? Să emitem o lege care să interzică relaţiile de prietenie, căsătoriile şi orice altă interacţiune, cu excepţia relaţiilor strict profesionale, între angajaţii unei instituţii şi să punem după aceea pe unii care să urmărească angajaţii, şi să raporteze superiorilor, ca să putem lua măsurile la timp înainte de a se sesiza vreun jurnalist şi să înceapă să atace instituţia şi angajaţii ei?”, a scris pe Facebook şeful DSU.

Raed Arafat a mai precizat că astfel de demersuri nu ar fi constituţionale şi nici corecte. Meseria de pompier este una vocaţională şi de multe ori, copiii acestora vor să urmeze aceeaşi carieră, situaţie similară fiind întâlnită în medicină.

„Care ar fi soluţia aici? să interzicem ca ruda cuiva să participe la un concurs de angajare numai pentru faptul că este rudă unei persoane din instituţie?

Mai degrabă ne asigurăm că modul de desfăşurare al concursului este unul corect şi transparent astfel încât să dăm şansa egală tuturor participanţilor şi astfel încât să ia concursul cel mai bun chiar dacă cel mai bun este rudă cuiva. Postul trebuie ocupat legal şi fără participarea unei rude la procesul de evaluare şi la decizia finală de ocupare a postului”, a mai scris Arafat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
institutii,
dolj,
grade

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.