Uitaţi de Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar. Cel mai bogat jucător de fotbal din lume are doar 21 şi o avere de 19 miliarde de dolari

Postat la 14 ianuarie 2020 999 afişări

Uitaţi de Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar. Cel mai bogat jucător de fotbal din lume are doar 21 şi o avere de 19 miliarde de dolari

Uitaţi de Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar. Cel mai bogat jucător de fotbal din lume are doar 21 de ani şi o avere impresionantă, de 19 miliarde de dolari. Numele său este Faiq Bolkiah şi, cu toate că nu a jucat niciodată în Premier League, el este mijlocaş ofensiv şi joacă pentru Leicester City. La începutul carierei, Bolkiah a jucat la Chelsea şi Southampton. Până în 2016 a avut contract cu Foxes.

Bogăţia sa provine din statutul social. El este nepotul sultanului Bruneiului, o ţară cu importante resurse de petrol. Este, de asemenea, fiul prinţului Jefri, cunoscut drept cea mai cheltuitoare persoană din lume.

Jefri a cheltuit peste 13 miliarde de dolari de-a lungul vieţii, şi deţine în prezent peste 2.300 de maşini de lux, 8 aeronave Boeing, 5 iahturi, 500 de case şi mai multe palate. A plătit chiar pentru un spectacol privat al lui Michael Jackson, distracţie care a costat 17 milioane de dolari. Totul pentru a-şi amuza fiul, care avea la acea vreme doar 7 ani.

Cu toate acestea, Faiq nu seamănă cu tatăl său. Cu toate că ar fi putut să îşi cumpere un întreg club de fotbal, el e determinat să ajungă un jucător de succes prin forţe proprii. „Întotdeauna mi-a plăcut să fiu pe teren, cu mingea la picior. Părinţii mei m-au susţinut întotdeauna pentru a-mi putea îndeplini visul de a deveni jucător de fotbal. Trebuie totuşi să munceşti din greu chiar şi pentru cea mai mică şansă de a deveni un jucător de talie mondială”, a declarat tânărul, citat de SoccerStories.

De unde are însă această avere impresionantă? Bogăţia sa provine din statutul social. El este nepotul sultanului Bruneiului, şi are o avere estimată la 19 miliarde de dolari. Este, de asemenea, fiul prinţului Jefri, cunoscut drept cea mai cheltuitoare persoană din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fotbal,
provenienta,
brunei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.