RE/MAX îşi extinde operaţiunile în Republica Moldova

Autor: Andra Stroe Postat la 20 mai 2020 309 afişări

RE/MAX îşi extinde operaţiunile în Republica Moldova

Compania de real-estate RE/MAX anunţă extinderea operaţiunilor RE/MAX România şi în Republica Moldova, unde a semnat deja primul contract de franciză cu un birou – RE/MAX Invest, din Chişinău. Până la finele acestui an, managementul RE/MAX Moldova îşi propune deschiderea a minimum cinci birouri şi atragerea a circa 50 de agenţi imobiliari.

Operaţiunile RE/MAX Moldova vor fi controlate de o echipă locală de profesionişti, care va colabora cu cea din România pentru a prelua modelul de business de succes. Master franciza RE/MAX Moldova este deţinută de Răzvan Cuc, Preşedintele RE/MAX România, şi Alexei Curti.

„Standardele segmentului de consultanţă imobiliară în Republica Moldova nu sunt tocmai eficiente, iar percepţia clienţilor asupra agentului imobiliar este una preponderent negativă. Însă tocmai acestea sunt motivele deschiderii RE/MAX Moldova şi, totodată, provocarea pe care ne-o asumăm - de a spori calitatea serviciilor de consultanţă imobiliară şi de a creşte sănătos piaţa imobiliară locală, prin intermediul unor profesionişti formaţi sub umbrela RE/MAX”, a declarat Răzvan Cuc, co-preşedintele RE/MAX Moldova & preşedinte RE/MAX România. 

Primul obiectiv vizat pe termen lung de către managementul RE/MAX Moldova este schimbarea percepţiei clienţilor asupra agenţilor imobiliari, prin formarea unor consultanţi imobiliari profesionişti. Această sarcină va fi implementată de Academia RE/MAX, al cărei scop este oferirea permanentă de educaţie şi studii calitative, live şi online, atât agenţilor, cât şi broker/owner-ilor. Totodată, RE/MAX îşi propune să aducă pe piaţa din Republica Moldova, pe lângă educaţie, şi instrumentele, cunoştinţele şi codul etic necesar dezvoltării segmentului de consultanţă imobiliară.

„Există pe plan local mai multe companii ce deţin diferite procente din cota de piaţă şi care încearcă să implementeze constant modele eficiente aduse din exteriorul ţării, însă noi aducem un sistem testat timp de 47 de ani. Brandul RE/MAX va face istorie pe piaţa imobiliară din Republica Moldova şi ne bucura faptul că avem deja susţinerea multor profesionişti din domeniu”, a declarat Alexei Curti.

Deşi RE/MAX a demarat operaţiunile de intrare pe piaţa Republicii Moldova la începutul anului curent -  - până în prezent echipa a semnat deja primul contract de franciză cu un birou – RE/MAX Invest din Chişinău, sub conducerea broker/owner-ului Adrian Ţurcanu. Pentru anul acesta, RE/MAX Moldova vizează deschiderea a minimum cinci birouri şi atingerea unui număr de 50 de membri.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX, deşi piaţa imobiliară din Republica Moldova se află într-un stadiu de formare, aceasta înregistrează o evoluţie constantă. Drept dovadă, la nivelul lui 2019, piaţa a atins un record absolut - o creştere cu 40% a volumului tranzacţiilor faţă de anul precedent. Poziţia primăriei de a nu mai elibera autorizaţii de construcţii, creşterea accesibilităţii achiziţiei unei locuinţe, creditele ipotecare mai flexibile, dar şi investiţiile străine, sunt printre motivele enumerate de specialişti pentru a explica tendinţa de creştere.

De altfel, dezvoltările imobiliare - motorul şi indicatorul economic al oricărei ţări - reprezintă unul dintre domeniile fără de care creşterea economică a Republicii Moldova şi dezvoltarea la nivelul Comunităţii Europene nu ar fi posibilă. Însă, pentru ca acest segment să crească în continuare, iar cetăţenii şi dezvoltatorii să-şi atingă eficient scopurile comerciale, piaţa are nevoie de metode, instrumente şi consiliere profesională, motiv pentru care reprezentanţii RE/MAX au considerat oportună intrarea pe piaţa locală în acest an.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
republica moldova,
operatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.