RĂZBOIUL APPLE - SAMSUNG: Guvernul SUA a intervenit în favoarea companiei americane în războiul brevetelor

Postat la 05 august 2013 40 afişări

Guvernul Statelor Unite a invalidat decizia prin care Comisia Internaţională a Comerţului de la Washington a interzis importul modelelor iPhone 4 şi iPad 2 3G în urma unei acţiuni intentate de Samsung Electronics, care susţine că produsele Apple încalcă un număr de brevete pe diverse tehnologii.

RĂZBOIUL APPLE - SAMSUNG: Guvernul SUA a intervenit în favoarea companiei americane în războiul brevetelor

 Reprezentantul SUA pentru Comerţ, Michael Froman, desemnat de preşedintele Barack Obama să evalueze cazul, a anunţat sâmbătă că interdicţia pe importul iPhone 4 şi iPad 2 3G din China este nefundamentată, deoarece brevetele se referă la tehnologii fundamentale pentru funcţionarea dispozitivelor mobile, transmite Bloomberg.

Astfel, guvernul american intervine pentu prima dată din 1987 într-o decizie de abitraj a Comisiei (International Trade Commission - ITC). Atunci, preşedintele Ronald Reagan a răsturnat o decizie privind importul de chip-uri de memorie pentru computere produse de Samsung.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razboiul-apple-samsung-guvernul-sua-a-intervenit-in-favoarea-companiei-americane-in-razboiul-brevetelor-11208253
11208253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.