Război pe MARE între britanici şi francezi. Mărul discordiei: SCOICILE din apropierea coastei Normandiei

Postat la 30 august 2018 135 afişări

Franţa şi Marea Britanie au avut întotdeauna ceva de împărţit, fiind într-o permanentă competiţie. În noaptea de luni spre marţi, echipajele a cel puţin 40 de bărci de pescuit franceze şi cinci bărci britanice au intrat în conflict, în apropierea coastei Normandiei din nordul Franţei. Motivul invocat? Francezii consideră că britanicii ar avea un „avantaj incorect” la pescuirea scoicilor.

Război pe MARE între britanici şi francezi. Mărul discordiei: SCOICILE din apropierea coastei Normandiei

Echipajele bărcilor au ciocnit ambarcaţiunile şi au aruncat cu pietre şi obiecte contondente, relatează BBC.

Un oficial francez a declarat că nicio persoană nu a fost rănită în timpul conflictului, dar a catalogat incidentul ca fiind „extrem de periculos”.

Pescarii francezi sunt nemulţumiţi de faptul că bărcile de pescuit britanice au un avantaj incorect. Guvernul Franţei nu permite pescuirea de scoici până la începutul lunii octombrie, pentru a nu pune în pericol specia, interdicţie inexistentă în Marea Britanie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.