Aegon România înregistrează o creştere de 14% în prima jumătate din 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 30 august 2018 102 afişări

Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, a încheiat primul semestru din 2018 cu un volum al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali de circa 40 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de S1 2017. Pentru finalul lui 2018, reprezentanţii Aegon România prognozează o valoare cumulată a primelor brute subscrise de 90 milioane lei şi ţintesc atingerea unui profit operaţional de 15,7 milioane lei.

Aegon România înregistrează o creştere de 14% în prima jumătate din 2018

Valoarea plasamentelor în S1 2018 a atins pragul de 296 milioane lei, în creştere cu 15% faţă de prima jumătate din 2017, când se situase la 257 milioane lei. Indemnizaţiile pentru evenimentele asigurate au fost de 1,26 milioane lei, comparativ cu nivelul înregistrat în S1 2017, când s-au plătit daune de  aproape 1 milion lei. Indemnizaţiile pentru poliţele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate şi anuităţile) s-au situat, în prima jumătate a anului, la aproape 3,1 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea raportată a fost de 4,05 milioane lei.

“Suntem mulţumiţi de parcursul pe care l-am avut în primul semestru al anului. Ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania şi Alpha Bank pe produsele de asigurare de viaţă din portofoliu. În acelaşi timp suntem bucuroşi că împreună cu partenerii noştri putem oferi acum şi servicii pentru sănătate, mai concret, servicii de a doua opinie medicală. Am adus în exclusivitate în România serviciul Aegon Diagnose.me, care oferă acces la o reţea internaţională de medici, pentru consult online de a doua opinie medicală. Totul se desfăşoară în limba română, la preţuri extrem de accesibile. Serviciile legate de sănătate sunt importante pentru clienţii noştri şi de aceea dorim să continuăm dezvoltarea în această zonă”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Aegon, concernul olandez de asigurări şi pensii private din care face parte Ae on România, a perfectat recent vânzarea operaţiunilor sale din Republica Cehă şi Slovacia către NN Group. „Această dezinvestiţie ne va permite să ne eficientizăm prezenţa geografică şi să ne concentrăm resursele pe pieţele noastre cheie“, a explicat Alex Wynaendts, CEO Aegon. 

La nivel internaţional, Aegon a raportat creşteri semnificative pentru primul semestru al anului, atingând un venit net de 491 milioane euro. Marja de solvabilitate (Solvency II) a crescut cu 14% faţă de finalul lui 2017, ajungând la 215%, pe baza majorării fondurilor proprii. Depozitele nete s-au situat la 3,9 miliarde euro, faţă de 3,7 miliarde euro în aceeaşi perioadă din 2017. Valoarea profitului brut este de 1,06 miliarde euro, fiind la rândul său într-un proces de apreciere.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.