Rasvan Radu, UniCredit: "Vom continua sa finantam economia intr-un ritm superior celui al pietei bancare"

Postat la 10 mai 2012 43 afişări

UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul trimestru cu un profit net de 24,1 milioane lei (6 milioane euro) dupa standardele de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 26,6% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

Profitul operational brut a crescut cu 8%, pe fondul avansului cu 7,4% al veniturilor si cu 7% in cazul cheltuielilor operationale, a informat banca. Raportul intre costuri si venituri s-a mentinut la 51%. Nivelul veniturilor a crescut datorita cresterii cotei de piata atat in cazul portofoliului de credite, cat si in segmentul atragerii de depozite, precum si datorita cresterii castigurilor din operatiunile de trezorerie.

Activele bancii au fost de 22,3 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la sfarsitul lui martie 2012, in crestere cu 17,5% fata de 31 martie 2011, dar in scadere cu 2,5% fata de inceputul anului curent. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 22,1% fata de 31 martie 2011, respectiv cu 2% fata de 31 decembrie 2011, pana la 16,2 miliarde lei (18,9 miliarde lei incluzand creditele externalizate). Depozitele clientilor au ajuns la 11,1 miliarde lei, in crestere cu 28% fata de finalul primului trimestru al anului trecut.

"Rezultatele bancii in primele trei luni ale anului au inregistrat o evoluţie buna, in ciuda incetinirii activitatii economice in Romania. Un rol hotarator in acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienti existenti si finantarea nevoilor unor noi clienti prin valorificarea pozitiei financiare solide pe care UniCredit o are in calitate de banca locala si de institutie financiara internationala de importanta sistemica. De asemenea, a crescut accentul pus pe creditarea în lei si speram ca aceasta tendinta de normalizare a pietei bancare va continua", a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Rata solvabilitatii a fost de 11,1% la finele lunii martie 2012, peste cerintele BNR. Cheltuielile cu provizioanele au urcat cu 21,5% fata de primele trei luni din 2011, dar s-au mentinut la acelasi nivel comparativ cu ultimele doua trimestre ale anului trecut.

"Vom continua sa finantam economia romaneasca intr-un ritm prudent, dar superior celui al pietei bancare, in concordanta cu nivelul cererii de credite. In acelasi timp, ne vom concentra pe îmbunătăţirea calităţii indicatorilor de risc. Vizam, de asemenea, o crestere stabila a depozitelor clientilor si o pozitie confortabilă a lichiditatii. Oportunitatile pentru cresterea veniturilor vor fi limitate şi in acest an, din cauza volatilitatii pietelor si redresarii lente a economiei, insa vom continua sa identificam solutii optime de finantare si gestionare a banilor pentru clientii nostri", a completat Răsvan Radu.

UniCredit Tiriac Bank, controlata de grupul italian UniCredit impreuna cu omul de afaceri Ion Tiriac, era la finele anului trecut a sasea banca din Romania dupa valoarea activelor, cu o cota de piata de 6,31%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rasvan-radu-unicredit-vom-continua-sa-finantam-economia-intr-un-ritm-superior-celui-al-pietei-bancare-9612846
9612846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.