Răsvan Radu

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 decembrie 2013 308 afişări

Răsvan Radu, UniCredit Ţiriac Bank

Răsvan Radu

Răsvan Radu este la ora actuală cel mai tânăr executiv român cu cea mai înaltă poziţie într-o bancă de top cu acţionariat majoritar străin - UniCredit Ţiriac Bank, a şasea bancă din România după valoarea activelor la finalul anului 2011, cu o cotă de piaţă de 6,31%.

Răsvan Radu, caracterizat de un optimism prudent, şi-a păstrat atitudinea şi pe parcursul crizei şi şi-o păstrează şi acum. "Vom continua să finanţăm economia românească într-un ritm prudent, dar superior celui al pieţei bancare, în concordanţă cu nivelul cererii de credite. Oportunităţile pentru creşterea veniturilor vor fi limitate şi în acest an din cauza volatilităţii pieţelor şi redresării lente a economiei, însă vom continua să identificăm soluţii optime de finanţare şi gestionare a banilor pentru clienţii noştri", declara Răsvan Radu la anunţarea rezultatelor financiare pentru 2011.

Răsvan Radu, şeful UniCredit Ţiriac Bank, este unul dintre cei mai tineri manageri de bancă de top nu doar la ora actuală, ci încă din 2000, când devenea vicepreşedinte al CEC, din 2001 vicepreşedinte al Raiffeisen Bank România, iar în 2005 era numit la 39 de ani preşedinte al UniCredit România, care avea să fuzioneze după doi ani cu HVB-Ţiriac, creând actuala UniCredit Ţiriac Bank.

De formaţie inginer, Răsvan Radu este absolvent al unui MBA la Paris şi apoi al Harvard Business School în 2001. Răsvan Radu şi-a început cariera în banking în 1991, după un an petrecut în profesia de bază la Întreprinderea de Echipamente Periferice din Bucureşti, iar prima bancă în care a lucrat a fost BCR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rasvan radu,
unicredit tiriac,
lideri
/lideri/rasvan-radu-11788588
11788588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.