Donald Trump începe izolarea SUA? Noul preşedinte american a anunţat că va iniţia retragerea SUA din TTIP, în prima zi a instituirii sale în funcţie

Postat la 22 noiembrie 2016 318 afişări

Donald Trump începe izolarea SUA? Noul preşedinte american a anunţat că va iniţia retragerea SUA din TTIP, în prima zi a instituirii sale în funcţie

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a declarat că în prima zi a punerii sale în funcţie va începe procesul de retragere din Parteneriatul transatlantic pentru comerţ şi investiţii (TTIP), informează presa internaţională.

TTIP a reprezentat unul dintre punctele centrale ale administraţiei Barack Obama, dar pe care Trump l-a catalogat drept ”oribil”, în cadrul campaniei sale.

Trump a afirmat într-o înregistrare postată online că una dintre priorităţile sale în primele 100 de zile de la investirea sa în funcţie va fi ca echipa sa de tranziţie ”să dezvolte o listă de acţiuni executive de care să ne ocupăm încă din prima zi, pentru a restaura politicile noastre şi de a ne recupera slujbele”.

“În privinţa acordului, voi elibera o notificare în privinţa retragerii din TTIP, un potenţial dezatru pentru ţara noastră. În schimbul acestuia vom negocia corect, acorduri bilaterale care vor reptoduce joburi şi vor duce la redobândirea industriei americane ”, a adăugat acesta.

“Indiferent dacă este vorba de producerea oţelului, maşinilor, tratamentul bolilor, vreau ca următoarea generaţie de producţie şi inovaţie să aibă loc aici (SUA, n. red), pe teritoriul măreţului nostru stat, America”, a spus Trump.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.