SAP lansează platforma HANA 2

Postat la 22 noiembrie 2016 315 afişări

SAP lansează platforma HANA 2

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business şi tehnologie, anunţă lansarea SAP HANA 2, care include noi instrumente pentru analiza datelor colectate din surse multiple,  precum şi o variantă gratuită dedicată dezvoltatorilor.

Platforma in-memory SAP HANA a fost lansată în 2010, oferind procesarea unor cantităţi masive de date într-un timp mult mai scurt decât soluţiile tradiţionale de gestionare a bazele de date şi având capacitatea de a procesa concomitent atât date tranzacţionale, cât şi analitice.

SAP HANA 2 va fi lansată către clienţi pe 30 noiembrie, iar o ediţie express, gratuită, va fi disponibilă la scurt timp, pentru a susţine organizaţiile în noi proiecte de dezvoltare. Astfel, programatorii pot folosi softul pentru început pe propriile calculatoare. 

"În 2010, lansarea SAP HANA a reprezentat un pionierat pentru tehnologia in-memory, iar în ultimii ani aceasta a stat la baza iniţiativelor de inovaţie ale clienţilor noştri. Lansarea SAP HANA 2 marchează un nou moment cheie pentru industrie, platforma reprezentând motorul transformării digitale cu succes a companiilor care utilizează deja sau vor utiliza soluţii SAP", a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România.

Cele mai importante update-uri aduse de SAP HANA 2 sunt în zonele de gestionare a bazelor de date din diverse surse, alături de capabilităţile avansate de analiză şi dezvoltare de aplicaţii. Astfel, au fost aduse update-uri la nivel de securitate şi eficientizare a gradului de utilizare a resurselor. De exemplu, noua opţiune active/active read-enabled permite companiilor IT să valorifice şi sistemele secundare, folosite anterior doar pentru replicare.

În ceea ce priveşte gestionarea datelor, au fost aduse modificări la nivel de integrare a acestora şi de stocare pe diverse niveluri. O nouă ediţie a aplicaţiei  SAP Enterprise Architecture Designer Web, care rulează pe SAP HANA, permite companiilor să gestioneze arhitecturi complexe de informaţii şi să poată vedea potenţialul impact al noilor tehnologii înainte ca acestea să fie implementate.

Noua versiune oferă insight-uri complexe, datorită motoarelor analitice îmbunătăţite pentru date de tip text, spaţiale, grafice sau din streaming. De exemplu, au fost adăugaţi noi algoritmi pentru analiză predictivă, care să permită descoperirea de noi pattern-uri şi încorporarea unor soluţii bazate pe machine learning în aplicaţii customizate.

Platforma HANA 2 încorporează o serie de update-uri pentru creşterea performanţelor în ceea ce priveşte analiza textelor – analiză lingvistică, analiză contextuală capabilă să identifice oameni, companii, organizaţii, oraşe sau alte entităţi geografice în conţinutul WEB şi să transforme informaţiile nestructurate în date structurate, sau analiza sentimentelor.

Dezvoltatorii vor avea şi acces la instrumente cu noi interfeţe de programare a aplicaţiilor (APIs),  care permit extragerea mai multor metadate din documente, pentru analiză, sau oferă funcţii avansate pentru servere şi limbaje.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
O nouă pandemie! Anunţul teribil care vine în mijlocul pandemiei de COVID O nouă pandemie! Anunţul teribil care vine în mijlocul pandemiei de COVID
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee
Mediafax
COMENTARIU Marius Oprea | Ne-am unit politic de 162 de ani. Restul e în ”studiu de fezabilitate”: am rămas la nivelul călătoriei cu poştalionul COMENTARIU Marius Oprea | Ne-am unit politic de 162 de ani. Restul e în ”studiu de fezabilitate”: am rămas la nivelul călătoriei cu poştalionul
Noua variantă a coronavirusului din Marea Britanie va deveni tulpina dominantă în Germania
MonitorulApararii
Scandal în SUA, după ce militarii din Garda Naţională, care au păzit Capitoliul, au fost daţi afară din clădire şi şi-au petrecut noaptea într-o parcare sau chiar în aer liber Scandal în SUA, după ce militarii din Garda Naţională, care au păzit Capitoliul, au fost daţi afară din clădire şi şi-au petrecut noaptea într-o parcare sau chiar în aer liber
Armata turcă decimată de Erdogan. Alţi peste 200 de militari au fost reţinuţi marţi. În ultimii patru ani, peste 20.000 de militari au fost daţi afară sau arestaţi
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat
Tomac, despre Năsui şi Ciucu: Pretinşi politicieni moralişti. Justificare ieftină şi micime
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Poliţia „veselă” COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Poliţia „veselă”
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Operaţiunea „Mioriţa”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.