Raportul Comisiei Europene privind anticoruptia in Romania va fi publicat peste o saptamana

Autor: Mihai Mitrica Postat la 10 iulie 2011 16 afişări

Raportul Comisiei Europene privind progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), referitor la reforma sistemului de justitie si lupta contra coruptiei, ar urma sa fie prezentat in 18 iulie.

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, declara recent ca se asteapta la un raport de evaluare obiectiv si echilibrat, care sa reflecte progresele evidente inregistrate in ultimul an, evidentiind ireversibilitatea reformelor si sustinerea clasei politice pentru acest proces.

Au existat voci, in special din partea Olandei, dar si a Germaniei, care au sustinut ca decizia finala privind aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen este conditionata de un raport favorabil privind MCV. Diplomatia romana a calificat intotdeauna aceasta conditionare ca fiind artificiala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raportul-comisiei-europene-privind-anticoruptia-in-romania-va-fi-publicat-peste-o-saptamana-8474463
8474463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.