RAPORT ONU: Încălzirea climatică s-a agravat în 2012. Concentraţiile gazelor cu efect de seră au atins niveluri record

Postat la 06 noiembrie 2013 47 afişări

Anul 2012 a fost marcat de o nouă creştere a concentraţiei de gaze cu efect de seră în atmosferă, aflate la originea încălzirii climatice, iar acest fenomen nu se va ameliora în 2013, potrivit experţilor Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), o agenţie a ONU cu sediul la Geneva.

RAPORT ONU: Încălzirea climatică s-a agravat în 2012. Concentraţiile gazelor cu efect de seră au atins niveluri record

 "Veştile nu sunt bune", a declarat Michel Jarraud, secretarul general al OMM, prezentând în faţa presei, miercuri, buletinul organizaţiei pe anul 2012 privind gazele cu efecte de seră.

Cele trei principale gaze cu efect de seră aflate la originea încălzirii climatice au înregistrat noi recorduri de concentraţie în atmosferă în 2012.

Potrivit ultimelor analize, concentraţia de CO2, cel mai răspândit dintre gazele cu efect de seră, a crescut cu 0,56% în perioada cuprinsă între 2011, precedentul an în care s-a înregistrat un record, şi 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-onu-incalzirea-climatica-s-a-agravat-in-2012-concentratiile-gazelor-cu-efect-de-sera-au-atins-niveluri-record-11634519
11634519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.