Raport favorabil pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 februarie 2021 65 afişări

Senatorii şi deputaţii din Comisia de statut au dat raport de admitere proiectului PSD privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Raport favorabil pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Comisia de statut a dat raport favorabil proiectului depus de PSD şi de respingere a propunerilor PNL şi USR.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Practic, din Statutul senatorilor şi deputaţilor este eliminat capitolul referitor la indemnizaţia pentru limita de vârstă.

„Birourile Permanente Reunite au decis marţi să trimită către comisia de statut, care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a şedinţei de miercuri, trei proiecte de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, unul iniţiat de PNL, unul de USR PLUS şi unul iniţiat de PSD. Am trimis comisiei de statut pentru întocmirea raportului în măsura în care va fi posibil. Dacă va fi posibil, noi propunem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru votul final pentru amendarea statutului deputaţilor şi senatorilor”, afirma, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Liderul USR PLUS Dan Barna anunţa, luni, că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari va figura pe ordinea de zi a birourilor permanente reunite, urmând să intre în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cel mai târziu săptămâna viitoare.

„S-a mai discutat despre o temă atât de importantă pentru USR PLUS, dar şi pentru întreaga coaliţie (de guvernare - n.r.), cea legată de pensiile speciale şi, pe termen scurt, pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi pe agenda Biroului Permanent Reunit de mâine dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.), astfel încât miercuri, când va fi şedinţă de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputaţii şi senatorii, astfel încât să votăm, să vedem dacă reuşim miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un prim pas necesar, un prim pas promis, o primă obluigaţie morală asumată”, spunea liderul USR PLUS Dan Barna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii speciale,
parlamentari,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.