RAPORT: Averea medie pe locuitor din România a urcat cu 9,7% faţă de anul trecut

Postat la 09 octombrie 2013 53 afişări

Averea medie pe locuitor din România a urcat cu 9,7% faţă de anul trecut, la 11.191 dolari, cu mult sub nivelul maxim de 17.570 dolari atins înainte de criză, în 2007, şi se plasează pe ultimul loc în UE, sub valorile înregistrate în Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia şi Croaţia.

RAPORT: Averea medie pe locuitor din România a urcat cu 9,7% faţă de anul trecut

 Datele se referă la jumătatea acestui an faţă de mijlocul anului trecut şi sunt extrase din raportul "Global Wealth Report 2013" publicat miercuri de institutul de cercetare al Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană.

Evaluarea averii include active nefinanciare, precum locuinţele, şi active financiare - conturi bancare, deţineri de valori mobiliare (acţiuni, obligaţiuni), rezerve în fonduri de pensii sau asigurări - din care se scad datoriile. Valoarea activelor este preluată în monedă locală şi transformată în dolari la cursurile oficiale ale FMI.

Cursul de schimb leu/dolar luat în calcul în raportul Credit Suisse a crescut cu 6,5% în perioada iulie 2012 - iunie 2013, iar preţul mediu al locuinţelor din România a scăzut cu 0,8%, se arată în raport. Locuinţele reprezintă cea mai mare parte a componentei de active nefinanciare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-averea-medie-pe-locuitor-din-romania-a-urcat-cu-9-7-fata-de-anul-trecut-11485492
11485492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.