Ramona Jurubiţă country managing partner, KPMG România şi Moldova: „Orice experienţă te transformă”

Autor: Ioana Matei Postat la 11 august 2020 383 afişări

„Orice experienţă te transformă. Începuturile de drum sunt cele mai generoase cu firea şi devenirea unui om. Faptul că eşti tânără şi la debutul carierei e un avantaj: eşti lipsită de un bagaj de prejudecăţi şi eşti motivată să îţi probezi capacităţile lucrând alături de ceilalţi. Nu există (auto) recomandare mai bună.”

Ramona Jurubiţă country managing partner, KPMG România şi Moldova: „Orice experienţă te transformă”

Ramona Jurubiţă, care are o experienţă de aproximativ 20 de ani în fiscalitate şi este country managing partner al KPMG România şi Moldova din toamna anului 2018, este de părere că egalitatea de şanse şi de gen este astăzi instituită: „Din punctul meu de vedere, a te situa în termenii unei diferenţe de gen nu implică, în mod necesar, a reclama o slăbiciune, ci a fi conştient de subiectele tabu şi de prejudecăţile din jurul lor şi a le depăşi prin creativitate şi profesionalism”. Ea observă că poate mulţi cred că rolurile de management nu sunt potrivite unei femei pentru că, antropologic, un bărbat poate fi lesne considerat mai combativ, mai puternic, mai competitiv. În egală măsură observă că există oameni care cred că teoriile morale din sfera eticii grijii au dreptate, şi că o femeie în roluri de lider poate fi mai conciliantă şi cooperativă. Totuşi, Ramona Jurubiţă spune că nu a plecat niciodată, în cariera sa, de la premisa că este femeie, ci că este un bun profesionist. „Nu am privit pe nimeni prin prisma genului, ci a experienţei de viaţă. Ceea ce ne face să fim bărbaţi sau femei e povestea caracterului nostru construit laolaltă”, spune executivul. Cât despre echilibrul între viaţa personală şi profesională, acesta nu este pentru ea nici mit, nici obiectiv, ci realitate: „Plec de la exemplul personal. Trebuie să existe o balanţă, un echilibru, la care nu ajungi decât dacă te educi să îl obţii. Nu e un compromis, e o formă de îndreptăţire a tututor afectelor care compun normalitatea unui om: dragoste, linişte, împlinire”.

Profilul Ramonei Jurubiţă a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.