Raiffeisen: Operaţiunile noastre în România nu au probleme

Postat la 04 iulie 2014 31 afişări

Operaţiunile din România ale Raiffeisen Bank International (RBI) au "în continuare rezultate bune", a informat, vineri, banca austriacă, după ce joi rivalul Erste Group a anunţat că anticipează pentru acest an o pierdere record, din cauza afacerilor din Ungaria şi România.

Raiffeisen: Operaţiunile noastre în România nu au probleme

 "În România avem în continuare rezultate bune ale operaţiunilor locale, aşa că aceasta nu este o problemă pentru noi", a declarat un purtător de cuvânt al RBI.

Erste, proprietarul BCR, a anunţat, joi seara, că anticipează pentru acest an creşterea costurilor de risc de la un nivel estimat anterior la 1,7 miliarde de euro la 2,4 miliarde de euro, din cauza provizioanelor mai mari din Ungaria şi România, ceea ce va alimenta o pierdere netă de 1,4-1,6 miliarde de euro.

În România, majorarea provizioanelor de risc reflectă măsurile sporite adoptate recent de Banca Naţională, înaintea unei evaluări a calităţii activelor de către Banca Centrală Europeană (BCE), pentru reducerea creditelor neperformante din sistemul bancar într-o manieră accelerată şi implementarea de către BCR a unor estimări mai scăzute privind recuperarea, luând în considerare preţurile obţinute pentru pachete mari de împrumuturi neperformante, se arată într-un comunicat al Erste Group.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raiffeisen-operatiunile-noastre-in-romania-nu-au-probleme-12887856
12887856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.