Raiffeisen Bank a obţinut în instanţă reducerea de 10 ori a unei amenzi dată de ANSPDCP privind un caz de încălcare a GDPR. Valoarea iniţială a amenzii era de 150.000 euro

Autor: Mircea Nica Postat la 11 februarie 2021 67 afişări

Raiffeisen Bank a obţinut în instanţă reducerea de 10 ori a unei amenzi dată de ANSPDCP privind un caz de încălcare a GDPR. Valoarea iniţială a amenzii era de 150.000 euro

Raiffeisen Bank a obţinut admiterea în parte a plângerii formulate împotriva Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), astfel ajungând de la o valoare a amenzii de 150.000 de euro, la 15.000 de euro, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată a Ministerului Justiţiei.

Prin urmare, Tribunalul Bucureşti “admite în parte plângerea. Anulează în parte procesul-verbal contestat, în sensul diminuării amenzii apicate de 712.680 lei (150.000 euro) la 71.268 lei (15.000 euro).”

ANSPDCP a amendat Raiffeisen Bank în anul 2019 cu 150.000 euro pentru că doi angajaţi ai băncii au utilizat date transmise de către personalul Vreau Credit prin intermediul aplicaţiei mobile WhatsApp la simulări de prescoring. Aceştia au efectuat interofări ale sistemului Biroului de Credit pentru a obţine datele necesare în vederea determinării eligibilităţii a persoanelor fizice. Un număr de 1.194 de simulări au fost efectuate cu privire la 1.177 de persoane fizice, potrivit informaţiilor transmise de ANSPDCP la vremea aceea.

Ulterior, reprezentanţii Raiffeisen Bank au transmis precizări prin care menţionau că simulările de prescoring au fost efectuate prin intermediul aplicaţiei informatice utilizate de bancă în activitatea de creditare, iar decizia negativă de creditare a fost comunicată de către anagajaţii Raiffeisen Bank către angajaţii Vreau Credit, cu încălcarea procedurilor interne.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raiffeisen,
amenda,
obtinere,
instanta,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.