Raidul american în Somalia viza un lider kenyan Al-Shabaab

Postat la 08 octombrie 2013 42 afişări

Raidul american efectuat sâmbătă în Somalia viza un lider kenyan al grupării islamiste Al-Shabaab, a declarat un oficial american de rang înalt luni, în contextul în care Washingtonul apără capturarea, în Libia, a unui presupus şef al reţelei Al-Qaida, criticată aspru de Tripoli.

Raidul american în Somalia viza un lider kenyan Al-Shabaab

 Totuşi, rezultatul operaţiunii nu este clar.

"Operaţiunea nu s-a soldat cu capturarea lui Ikrima", s-a limitat să declare purtătorul de cuvânt al Pentagonului George Little.

Potrivit unor relatări de presă, Abdulkadir Mohamed Abdulkadir a fost ucis, însă militarii de elită americani au fost nevoiţi să părăsească locul operaţiunii înainte de a putea confirma decesul acestuia.

"Militarii americani au condus această operaţiune cu o precizie inegalabilă şi au demonstrat că Statele Unite pot aplica o presiune directă asupra liderilor Al-Shabaab în orice moment", a adăugat Little.

Unul dintre membrii liderilor Al-Shabaab, Moalim Abdirahman Abu-Isa, a confirmat, la rândul său, uciderea unuia dintre combatanţii săi, însă nu a precizat identitatea acestuia, şi a afirmat că mai mulţi militari americani au fost răniţi în timpul asaltului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raidul-american-in-somalia-viza-un-lider-kenyan-al-shabaab-11476527
11476527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.