Tânărul care a ajuns să conducă 1.100 de angajaţi în compania unde s-a angajat când era student

Autor: Andreea Neferu Postat la 19 martie 2014 3551 afişări

Citeşte în premieră alte poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va fi lansat de Business Magazin în luna mai.

Tot atunci vom premia cei mai performanţi tineri din mediul de afaceri la Gala Tineri Manageri de Top, organizată de Business Magazin.

Încă de când era student Marius Văcăroiu lucrează în cadrul Policolor, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a lacurilor şi vopselelor. De mai bine de un an şi jumătate conduce grupul Policolor-Orgachim, cu activităţi în România şi Bulgaria.

Marius Văcăroiu a preluat în noiembrie 2011 conducerea Orgachim, partea bulgărească a grupului, iar din ianuarie 2012 se ocupă şi de Policolor. La începutul carierei sale, în 1995, s-a ocupat iniţial de departamentul de IT, iar din 2008 a avut funcţia de group controller. „Colaborarea cu Policolor a început acum 18 ani, când încă eram pe băncile facultăţii şi am participat la un program de internship al firmei„, îşi aminteşte Văcăroiu. El adaugă că printre motivele care l-au determinat să rămână în echipa Policolor timp de aproape două decenii se numără investiţiile continue în pregătirea profesională a angajaţilor, precum şi faptul că i-au fost oferite constant provocări noi. Policolor-Orgachim are în prezent 1.100 de angajaţi şi a încheiat anul 2012 cu un rulaj de 72 de milioane de euro. „Policolor a traversat anul 2012 cu focus pe consolidarea echipei şi cea a portofoliului de produse."

Văcăroiu spune că unul dintre cele mai dificile momente din cariera sa se leagă de incendiul de la fabrica de răşini din Bulgaria a grupului, izbucnit la începutul anului trecut. După acest eveniment, a decis să demareze o investiţie de un milion de euro ce vizează sănătatea şi securitatea muncii în principala unitate de producţie a grupului din Bulgaria.

Văcăroiu afirmă că este contactat în medie de 2-3 ori pe an de către agenţiile de head-hunting. Totodată, el recunoaşte că nu îl atrage ideea de antreprenoriat, despre care spune că se potriveşte unei anumite tipologii de oameni. „Aş putea spune că punctele mele forte sunt într-o altă sferă„, adaugă Văcăroiu. Peste zece ani, actualul şef al grupului Policolor-Orgachim se vede în aceeaşi funcţie, în aceeaşi companie sau în alta mai mare.

FUNCŢIE CEO

VÂRSTĂ 37 de ani

ACŢIONARIAT fonduri de investiţii (Reconstruction Capital 2, Romanian Investment Fund, Romanian Reconstruction)

CIFRĂ DE AFACERI 2012 72 mil. euro

CIFRĂ DE AFACERI 2011 70 mil. euro

ANGAJAŢI 1.100

Urmărește Business Magazin

/lideri/tanarul-care-a-ajuns-sa-conduca-1-100-de-angajati-in-compania-unde-s-a-angajat-cand-era-student-11476452
11476452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.