Rafila despre centrele de vaccinare din septembrie şi ce avem de făcut până atunci

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 iulie 2022 142 afişări

Autorităţile sanitare vor să menţină vaccinarea anti-COVID la medicii de familie, combinat cu câteva spitale mari, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Până atunci, le recomandă românilor să folosească masca de protecţie.

Rafila despre centrele de vaccinare din septembrie şi ce avem de făcut până atunci

Rafila a spus că România va primi doze de vaccin eficiente în faţa noilor tulpini în septembrie.

În ce priveşte centrele de vaccinare, Rafila a spus că se încearcă o soluţie mixtă, respectiv vaccinarea va fi menţinută la medicii de familie, iar în oraşele mari, unde există spitale importante, se va organiza vaccinare, în funcţie de dorinţa de vaccinare a populaţiei.

„Nu are rost să deschizi centre de vaccinare unde avem 5 angajaţi care aşteaptă să vină 2 persoane în fiecare zi să se vaccineze, este total ineficient şi anormal”, a spus Rafila.

Până la toamnă, românii trebuie să se protejeze „conform recomandărilor”: să folosească masca, să evite aglomeraţia, iar cei care nu s-au vaccinat deloc să o facă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
vaccin,
centre

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.