Radiografia businessului în 2016. Scăderea TVA a funcţionat. Companiile au raportat afaceri de 280 mld. euro şi un profit record

Postat la 25 iulie 2017 91 afişări

Cifra de afaceri a companiilor din România s-a majorat cu doar 2% anul trecut, însă profitul net a crescut cu 50%

Radiografia businessului în 2016. Scăderea TVA a funcţionat. Companiile au raportat afaceri de 280 mld. euro şi un profit record

Cifra de afaceri a companiilor din România s-a majorat cu 2,4% anul trecut, la 1.263 de miliarde de lei (281 de miliarde de euro), businessul conti­nu­ând astfel creşterea din ultimii trei ani, în timp ce rezultatele din contul de pro­fit arată un an record pentru businessul com­paniilor, cu o marjă netă de 4,2%.

Rezultatele includ bilanţurile a 661.000 de companii din România, potrivit datelor de la Registrul Comerţului culese la jumă­ta­tea lunii iulie. În ultimii trei ani numărul com­paniilor cu bilanţ depus rămâne con­stant la 660.000 de firme, acesta fiind nu­cleul de companii din economie.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.