Rădăcini sustenabile în România

Autor: Ioana Matei Postat la 02 octombrie 2020 58 afişări

Unilever South Central Europe

Motivaţie:

Odată cu împlinirea a 30 de ani pe piaţa locală, reprezentanţii Unilever South Central Europe şi-au propus să marcheze momentul aniversar printr-un proiect de mediu ambiţios: plantarea a 300.000 de arbori – câte 10.000 pentru fiecare an petrecut în România până acum. „Conştientizăm problemele cu care se confruntă România în ceea ce priveşte schimbările climatice şi mediul înconjurător şi, de aceea, pentru a face o schimbare pozitivă, alături de echipa Plantăm fapte bune în România am lansat o acţiune amplă de împădurire, ce are ca scop plantarea a 300.000 de arbori până la sfârşitul anului 2022. Prin acest proiect vrem să luptăm împotriva unei probleme de mediu globale, fenomenul de deşertificare, prezent şi la noi în ţară în zona Olteniei.”

Descrierea proiectului:

Acţiunea de plantare a început în primăvara acestui an. În următorii ani, reprezentanţii companiei vor monitoriza toţi arborii plantaţi, pentru a se asigura că se dezvoltă sănătos. Proiectul se aliniază iniţiativelor de mediu globale ale companiei. Anul acesta Unilever şi-a asumat la nivel global că va continua să lupte împotriva schimbărilor climatice şi va proteja natura în toate colţurile lumii.

Rezultate:

Până la finalul anului 2020 vor fi plantaţi 150.000 de arbori în trei judeţe – Dolj, Vrancea şi Hunedoara. Acţiunile de plantare vor continua în următorii doi ani şi se vor încheia în 2022, cu 300.000 de copaci plantaţi în România, pe aproximativ 60.000 de hectare, cei mai mulţi în Mârşani, judeţul Dolj.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.