Rachete Himars, transportoare 8X8 Piranha 5 şi avioane F16, în dotarea Armatei Române din acest an

Postat la 02 martie 2018 952 afişări

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat vineri, la Bistriţa, că în România urmează să ajungă, anul acesta, rachete Himars, transportoare 8X8 Piranha 5, noi avioane F16, bateriile de coastă pentru Marina Română şi va începe construcţia celor patru corvete multifuncţionale.

Rachete Himars, transportoare 8X8 Piranha 5 şi avioane F16, în dotarea Armatei Române din acest an

Armata Română va avea, din acest an, rachete Himars, transportoare 8X8 Piranha 5, avioane noi F16, baterii pentru apărarea de coastă pentru Marina Română, dar şi transportoare amfibii, în paralel fiind declanşate proceduri de licitaţie pentru construcţia celor patru corvete multifuncţionale, dar şi de achiziţie a 36 de avioane supersonice F16, a anunţat, vineri, ministrul Apărării, Mihai Fifor, la Brigada 81 Mecanizată din Bistriţa.

“Am început anul cu dreptul. Am semnat contractul pentru rachetele Himars, care reprezintă programul major de înzestrare a Armatei Române. Ieri (joi – n.r.) am lansat procedura specifică pentru construcţia celor patru corvete multifuncţionale care se vor produce într-un şantier naval din România, prin transfer tehnologic, iar cu offset-ul de la cele patru corvete se vor moderniza cele două fregate pe care Marina Română le are de modernizat. Mai mult decât atât, anul acesta vom achiziţiona al doilea sistem Patriot, aşa cum este semnat cu Guvernul Statelor Unite. Anul acesta se livrează primele transportoare 8X8 Piranha 5. Tot anul acesta avem programate bateriile de coastă pentru Marina Română. Facem paşi înainte şi sperăm să ne încadrăm în calendarul pe care l-am propus pentru modernizarea armatei”, a Mihai Fifor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.