Firea, noul mogul imobiliar al Capitalei. Primaria Bucureşti anunţă cel mai mare plan de construcţii rezidenţiale din piaţă

Postat la 02 martie 2018 162 afişări

Primăria Bucureşti a înfiinţat Trustul de Construcţii Metropolitana, care va cuprinde într-o primă etapă unităţi locative şi construcţii noi pentru cazurile sociale, iar ulterior se va extinde pe segmentul locuinţelor de serviciu, inlcusiv pentru personalul medical.

Firea, noul mogul imobiliar al Capitalei. Primaria Bucureşti anunţă cel mai mare plan de construcţii rezidenţiale din piaţă

”Trustul nu vine în defavoarea afacerilor private, ne adresăm unei nişe diferite, şi anume cea socială. Avem 3000 de unităţi locative speciale nerezolvate. În prezent se rezolvă foarte puţine cazuri pe an, este o tensiune socială ridicată. Cazurile acestea nu se vor încadra în standardele de creditare pentru o bancă sau dezvoltator, şi vor rămâne cu situaţia locativă nerezolvată”, a declarat primarul General al Capitalei Gabriela Firea, în cadrul forumului Piaţa Imobiliară, organizat de Intact Media Debates.

Primăria urmează să anunţe locaţiile unde se va demara construcţia locuinţelor sociale, prioritare fiind zonele cu acces la metrou sau staţii RATB cu conexiune bună.

”Am aprobat un buget de 15 mil. de euro care va merge către achiziţia de pe piaţa liberă a 300 de unităţi locative într-o primă etapă, şi încă 200 ulterior, locuinţe care vor fi destinate personalului medical. Vrem să cumpărăm 500 de apartamente şi garsoniere pentru medici şi asistente lângă spitale, având în vedere că este o urgenţă pentru furnizarea locuinţelor pentru 1100 de medici şi 3500 de asistente”, a spus Firea.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.