Puţine regrete în fostele republici sovietice, la 20 de ani de la destrămarea URSS

Postat la 07 decembrie 2011 22 afişări

Multe persoane se bucură în continuare la Tbilissi, Vilnius sau Duşanbe de independenţa obţinută de ţările lor după destrămarea URSS, chiar dacă unele dintre ele au nostalgia stabilităţii pierdute, comentează AFP, prezentând mărturiile mai multor foşti cetăţeni sovietici.

Tamaz Belkadze, editor, în vârstă de 31 de ani, din Tbilissi (GEORGIA): "Visul unor generaţii întregi a devenit realitate când URSS a dispărut. Astăzi nu mai trăim sub oprimarea comunistă, ci în propriul nostru stat. Democraţia este mai bună decât totalitarismul". Irena Gaigaliene, pensionară, în vârstă de 70 de ani, din Vilnius (LITUANIA): "Nu am nici cel mai mic regret cu privire la independenţa noastră. Înainte eram ca la închisoare. Acum sunt mai fericită, în pofida vârstei mele. Lucrul cel mai tragic al ocupaţiei sovietice a fost deportarea elitelor noastre şi eliminarea intelighenţiei noastre. Astăzi, oamenii au salarii modeste dar au posibilitatea de a-şi ameliora viaţa".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
regrete,
urss,
destramare,
istorie
/actualitate/putine-regrete-in-fostele-republici-sovietice-la-20-de-ani-de-la-destramarea-urss-9037355
9037355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.