Putin caută susţinere în faţa occidentalilor. Preşedintele rus, primit în China de Xi Jinping

Postat la 20 mai 2014 54 afişări

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a primit marţi, la Shanghai, pe omologul său rus Vladimir Putin, venit în China să caute susţinere în contextul în care Kremlinul se află în plină confruntare cu Occidentul asupra Ucrainei.

Putin caută susţinere în faţa occidentalilor. Preşedintele rus, primit în China de Xi Jinping

 În cadrul acestei vizite de două zile în capitala economică chineză, Putin şi gazda sa urmează să participe la un forum pe teme de securitate regională şi să asiste la manevre navale comune în Marea Chinei de Est.

Liderii Chinei şi Rusiei, ţări unite de interese strategice adesea împărtăşite în faţa naţiunilor occidentale, vor căuta astfel să încheie un acord în domeniul gazelor naturale care să deschidă vasta piaţă chineză Rusiei, în momentul în care Europa încearcă să-şi reducă dependenţa faţă de gazele naturale ruseşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/putin-cauta-sustinere-in-fata-occidentalilor-presedintele-rus-primit-in-china-de-xi-jinping-12637268
12637268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.