Investiţii în imobiliare: cumpărarea şi apoi închirirea locuinţelor atrage tot mai mulţi clienţi

Autor: Razvan Muresan Postat la 19 mai 2014 164 afişări

Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager si agent exclusiv al proiectului rezidential Cosmopolis, a lansat un serviciu adresat investitorilor interesaţi să cumpere şi să închirieze ulterior proprietăţile, prin care garantează contravaloarea chiriei pentru un an, în cazul în care cumpărătorul nu găseşte chiriaş.

Investiţii în imobiliare: cumpărarea şi apoi închirirea locuinţelor atrage tot mai mulţi clienţi

Compania garantează chiria pe un an, in eventualitatea in care potentialul cumparator nu va reusi sa isi inchirieze locuinta achizitionata. Toate locuintele vandute prin ”Business la cheie” au fost deja inchiriate. Randamentul anual al investitiei poate ajunge la 9% in euro, in functie de numarul de locuinte cumparate si de variantele de mobilare alese.

“Am sesizat ca investitorii s-au intors in piata imobiliara si am decis sa lansam un produs care sa li se adreseze. Nu vorbim de un numar la fel de ridicat ca in perioada 2005-2008 dar exista persoane care dispun de resurse financiare si care doresc o investitie sigura, o investitie care sa le aduca un randament anual superior celui oferit de, spre exemplu, un depozit bancar”, declara Gabriel Voicu, director New Homes division in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cea mai mare parte a cumparatorilor care au accesat produs au cumparat doua - trei locuinte, cea mai mare tranzactie fiind reprezentata de cumpararea unui pachet de sase apartamente. ”Acesti cumparatori sunt antreprenori sau persoane care ocupa functii de management, care au economii sau au realizat recent diferite tranzactii” explica Gabriel Voicu. Randamentul anual in euro al achizitiei unei locuinte prin program poate ajunge la 9%, in functie de numarul de locuinte achizitionate si de variantele de mobilare alese, randament care este net superior dobanzilor medii de pe piata bancara, care se situeaza la un nivel de 3%-4% pe an.

Preturile de vanzare ale locuintelor din Cosmopolis, din comuna Ştefăneşti, pleaca de la 29.000 de euro + 5% TVA pentru un studio cu o suprafata construita de 49 de metri patrati, de la 42.000 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu doua camere, avand o suprafata construita de 63 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafata construita de 82 de metri patrati, are un pret de 55.600 de euro + 5% TVA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
locunte,
clienti,
cumparare,
cbar
/actualitate/investitii-in-imobiliare-cumpararea-si-apoi-inchirirea-locuintelor-atrage-tot-mai-multi-clienti-12634491
12634491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.